Utmaningar

Toughest 2015

2015-05-03

Två av våra bloggare var igår med och deltog i Toughest i Malmö. Några timmar efter målgång lyckades vi få till en intervju med Siljesvärd – Wine & workout, här får ni ta del av hennes tankar kring Toughest. Ni kan även läsa hela hennes race rapport på hennes blogg.

 

Välkommen i mål Linnea!! Hur känner du dig?

Sjukt glad för att äntligen vara i mål för det var riktigt riktigt jobbigt!!

Varför valde du att delta i Toughest?

Jag deltog förra året och det var så himla roligt och det var självklart att jag skulle vara med igen. Det är en utmaning helt olik de lopp jag brukar springa.

Hur har du förberett dig för att klara Toughest?

Jag har sprungit en del men hade behövt träna mer överkropps styrka och teknik. Vissa hinder hade jag inte en chans att klara. Men jag försökte på fler än förra året!

Vad hade du för förväntningar innan loppet?

Att ha roligt och få en bättre tid än förra året men det insåg jag rätt snabbt att det var omöjligt eftersom var annorlunda och mycket svårare.

Vilket hinder var roligast respektive svårast?

Hinder på hög höjd är jobbiga för då blir jag verkligen rädd och att gå så långt på stora stenar tyckte jag var svårt och gjorde mig nervös.

Hände något oväntat under loppet som du kan dela med dig av?

Att jag testade hinder jag visste att jag inte skulle klara av var ganska oväntat! Haha!! Och att jag fick en GoPro på huvudet en liten bit EFTER starten som föll av och hamnade helt under vatten när jag hoppade. Tack och lov så fick jag tag i den!

Var du nervös innan? Rädd?

Jag var inte så nervös innan, det var först när jag såg på TVn och eliten sprang på förmiddagen och insåg att hindren var galet mycket svårare, tuffare och galnare än förra året.

Vilka är dina svagheter och styrkor i en sådan här utmaning?

En stor svaghet är att jag är just svag i överkroppen och till exempel inte orkar dra upp mig själv. Och att jag blir höjdrädd, det kan ju bli ett problem. Min styrka är att jag är seg och envis, direkt jag springer ett lopp taggar jag till och tävlingsmänniskan i mig kommer fram.

Är du nöjd med din prestation?

Ja det är jag men jag borde ha tränat mer styrka inför det, vilket jag kommer göra om jag ställer upp igen. Men jo, jag är nöjd för det var faktiskt riktigt tufft!

 

Grattis Linnéa till ett väl utfört lopp önskar vi på Running life! Vi hoppas på att kunna lägga ut en film från loppet inom kort eftersom Linnéa hade en GoPro på sig under loppet för Running Lifes räkning. Det ska bli roligt att få se alla hinder på nära håll.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply