Okategoriserade

En enda övning

24 februari, 2018

om jag var tvungen att välja en enda konditionsidrott att utöva i resten av mitt liv är löpning given.

Om jag bara fick köra en enda styrkeövning skulle det vara marklyft. Jag har älskat mark ända sedan jag fick kläm på den för snart två år sedan. I början körde jag 40 kg. Minns fortfarande när jag var tvungen att gå över till 50 kg pga gymbyte (och brist på dummyplattor på 5 o 10 kg). Känslan när det gick. 60 kg låg jag länge och nötte femmor på, nu är 70 kg helt ok.

I onsdags var jag på styrkekurs, mark var fokus. Tydligen rycker jag i stången, fick hjälp att göra det mer sammanhängande. Och så testade jag sumomark. Marklyft med bred stand och utåtvinklade fötter. Så jäkla läskigt, jag höll på att ramla baklänges två gånger!

Men med lite vikt på blev det bättre. En femma på 70 kg var inte jobbigare än vanlig mark. Ska bli jättespännande att testa mer sumo!

Okategoriserade

Att bygga ett program

22 februari, 2018

Nu är det två år aedan jag började träna styrka. Sedan jag slutade få program från Johanna förra våren har jag satt ihop mina egna program.

Jag baserar dem så klart på vedertagna program, först ut var ett som jag tagit från Styrkelabbet.se. Sedan gjorde jag ett utpräglat överkroppsprogram jag fått av Styrkebyrån i samband med en kurs. Efter det var det klassiska 5*5 med fokus på teknik i frontböj och marklyft som gällde i väntan på att jag skulle få ordning på knäböjen.

Nu är det tekniska bättre så nu ska jag köra en variant av Westside for skinny bastards. Jag sätter ihop min mans program också. Han kör klassisk 5*5 med assisterande.

Det är inget speciellt med programmen, men det är roligt att sätta ihop dem och få dem att flyta bra.

Så nu har jag mitt nya program utskrivet, vill bara gå och träna NU!

Okategoriserade

Piller

24 januari, 2018

Yngsta sonen har ju numera dubbeldiagnos. Han äter sedan två månader Melatonin till natten för att somna bra. Det fungerar jättebra. Nu ska han testa Strattera för koncentrationen och impulskontroll. Lite skakigt att det är så lång inkörningstid (5-8 v) men autismen gör att annan medicin inte blir bra.

Annat som vi oroar oss för är att han har så rackarns svårt att svälja tabletter. Den här varianten får inte delas eller öppnas. Jag kanske oroar mig i onödan, men håll tummarna för han klarar det, han vill så gärna kunna koncentrera sig mer än ett par minuter i stöten.

Okategoriserade

Hormoner

24 januari, 2018

Tror att mina hormoner spelar mig ett spratt. Nu har jag mått rävigt igen trots att det borde vara de bästa dagarna i månaden. Skumt det här.

Okategoriserade

Nyårslöften

21 januari, 2018

A6E186D5-FDC5-4C66-85DA-F71BB03CA89B

Skoja! Avger aldrig nyårslöften. Det går aldrig att veta hur livet blir. Vissa år flyter allt och vissa år skumpar det ordentligt. Att jag ska träna mycket, läsa många böcker och försöka må så bra som det går är konstant oavsett månad på året. Mål har jag dock. Ett antal lopp som ska springar och lyftarmål jag siktar på. Men misslyckas det är det ju vägen dit som är viktig.

Okategoriserade

Axeltrött

13 januari, 2018

Jag har tränat massa överkropp sedan i september, det har verkligen gett utdelning! Är mycket starkare i rygg, mage o axlar. Armarna med. Dessvärre krånlar ena axeln, jag vilar från chins och bänk ett tag, men vill ju se en förbättring pronto! Så otålig!

Första veckan på jobbet är över, sov till 9:30 idag. Älskar verkligen att sova. Det har varit full rulle på jobbet, bland annat har jag varit med på den tekniska delen på två arbetsintervjuer. Helt nytt och väldigt utvecklande.

Helgens träning blir frontknäböj, rehab av axeln och kanske mark.

Okategoriserade

Marklyft

8 januari, 2018

i oktober hade vi en 1 reps tävling på jobbet. Då tog jag 85 kg i mark och 37.5 kg i bänk. Nu är målet för 2018 tresiffrigt i mark och 50 kg i bänk. Och göra bra knäböj.

Jag hatar knäböj och vet att jag är kass på det. Enough! Tänkte jag, mailade Johanna på Styrkebyrån och bokade en PT-timma med fokus på knäböj. Vi körde i onsdags och jag fick flera bra övningar att köra med. Bort med stången! Nu blir det kettlebellsknäböj (kb i rackposition) för att träna på rätt rörelse samt böj mot box (då klarade jag minsann 60 kg!). Sen fick jag hjälp att korrigera mina marklyft.

Johanna är fantastisk, verkligen bra på att se människan framför sig och bryta ner övningen så att den funkar för just mig där jag är. Jag har gått boot camp med henne på Rosa skrot, haft henne som PT online och gått en kurs i överkroppsstyrka med henne och Clara. Så glad över att ha hittat henne!

Okategoriserade

Hur var det här då?

7 januari, 2018

Jo tack, OK.

Hösten har varit tuff och slitit en del på mig, främst känslomässigt. Jag ska inte sticka under stol med att det är utmanande med familjeliv när ett av barnen har ASD.

Han har också utretts för ADHD, vilket visade sig stämma. Medelsvår blev utfallet. Han har börjat medicinera för att kunna somna på kvällarna, och halleluja vilken skillnad.

Vi har också beviljats avlösarservice och korttidsvistelse, men hela utredningen har pågått samtidigt som jag har haft enormt mycket att göra i min roll på jobbet och jag har känt mig helt slut.

Lusten för löpning är låg, men jag styrketränar en del och mår bra av det. Jag tog två veckor ledigt över jul och nyår och känner faktiskt att det gjort nytta.

Och jag är på femte veckan av sex på en järnkur. Det känns också att det behövdes. Jag har kronisk järnbrist och har fuskat med tabletterna, men på läkares ordination äter jag en sexveckors kur för att fylla upp depåerna.

Jag blir inte trött av min järbrist, jag blir håglös, deppig och uppgiven vilket är svårt att skilja ut från pmds och utbrändhetssymptom eller depression, så vila och järn fick bli steg ett. Det verkar hjälpa. Gott nytt år på er.

Okategoriserade

Överkropp

27 augusti, 2017

På onsdag ska jag göra det första av tre pass med Johanna och Clara från Styrkebyrån. Sjukt spännande! Det är rn liten grupp som ska fokusera på överkroppen. Jag har fått starkare överkropp sen jag började styrketräna, men jag vill bli ännu starkare! Jag vill kunna dra mig upp i en jäkla stång! Jag vill kunna bänka mer! Jag vill kunna göra djupa knäböj utan att falla ihop! Overhead squats med stång! Allt!

Okategoriserade

Låren, låååren

26 augusti, 2017

Har inte kunnat köra så mycket styrka i sommar, när jag kunnat vara på ett riktigt gym har jag prioriterat mark och bänk. Hemma har jag kört chins med gummiband och annars mest sprungit. 

Igår körde jag riktiga knäböj sen i mitten av juli. Åh herre vilken träningsvärk!