Okategoriserade

En enda övning

24 februari, 2018

om jag var tvungen att välja en enda konditionsidrott att utöva i resten av mitt liv är löpning given.

Om jag bara fick köra en enda styrkeövning skulle det vara marklyft. Jag har älskat mark ända sedan jag fick kläm på den för snart två år sedan. I början körde jag 40 kg. Minns fortfarande när jag var tvungen att gå över till 50 kg pga gymbyte (och brist på dummyplattor på 5 o 10 kg). Känslan när det gick. 60 kg låg jag länge och nötte femmor på, nu är 70 kg helt ok.

I onsdags var jag på styrkekurs, mark var fokus. Tydligen rycker jag i stången, fick hjälp att göra det mer sammanhängande. Och så testade jag sumomark. Marklyft med bred stand och utåtvinklade fötter. Så jäkla läskigt, jag höll på att ramla baklänges två gånger!

Men med lite vikt på blev det bättre. En femma på 70 kg var inte jobbigare än vanlig mark. Ska bli jättespännande att testa mer sumo!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply