Leksakshuset

Köket

19 februari, 2017

Vi blev nästan klara igår. Morgan fick upp allt kakel i fredags kväll och sen tog det flera timmar att skrapa bort limmet. Vi har ju limmat fast det nya kaklet med kakellim eftersom vi kaklat utanpå det gamla. Det var ingen rolig historia att skrapa, men man såg ju fram emot vad som skulle komma. Så i lördags gick nästan hela dan åt att foga, det gjorde Morgan, och sen tvätta bort överflödigt fog, det gjorde jag. Först blev jag lite nervös för fogen var mycket mörkare än vad jag hade tänkt mig, men det rättade till sig efter nån timme. Så här är vi nu. Inget dagsljus i sikte. 

Imorgon ska Morgan sätta silikon i alla skarvar, och efter det åker alla uttag och lampor upp igen. Vi ska byta lampor för jag vill hellre ha nån slags ledlist (?) för jag vill ha lyse hela vägen under skåpen. Men med tanke på frågetecknet så har vi ingen bra idé. Så efter imorgon birde vi vara klara. Eller? Nä nu var det ju så att jag ville byta köksfläkt, och det fick jag igenom. Det blir en snedställd modell så jag slipper slå i skallen. Det bestämdes inte förrän i fredags kväll och blev därmed inte beställd förrän då.. Och när jag hade tryckt på beställknappen tänkte jag bara kolla vad en induktionshäll kostade. Det var myyycket billigare än när vi byggde köket och valde bort det pga priset. Så en sån slank också med. Hej 2-5 dagars leveranstid…

Leksakshuset

Vi har kommit..

13 februari, 2017

..hit. Eller vi och vi, Morgan har kommit såhär långt! Jag har mest haft fullt upp med att hålla fyra klåfingriga händer från detta. Och det har inte varit lätt. Innan jag åkte till jobbet..Och såhär långt har han kommit ikväll. 
Det är ett himla meck med allt skärande av kakel, och det är det som tar tid. Och nu har han kommit till fönstret, och då inser vi att dom tänkta kakellisterna inte passar, och nu vet vi inte vad vi ska göra. Hepp. Känns det igen? Det är redan 100% ljusare och jag är så glad!

Nästa grej i min skalle just nu är att jag vill ha en ny köksfläkt. Vi har Sveriges vanligaste thermex med glaskåpa runt. Jag har retat mig på den jävla fläkten sen den sattes upp, för minst 7 gånger varje matlagning slår jag i fanskapet. Jag har gnällt men Morgan har sagt att den skulle sitta så! I samband med att vi började prata om att byta kakel ”råkade” jag googla på det här med höjd och det visar sig att han har FEL, den skulle sitta högre upp. Men nu är köket byggt så och det finns ingen möjlighet att flytta den högre. Men jag fick en snilleblixt. Ni vet dom här nya fläktarna, som är smala och sitter på snedden typ? Sån vill jag ha! Jag skiter i hur den ser ut, bara jag slipper slå i skallen. Ooooch så kommer nästa problem, vad är kapaciteten på den gamla? Man vill ju inte ha en sämre. Och eftersom jag inte hittar några papper på den gamla sitter jag fast igen. 

Leksakshuset

Inspiration – noll

12 februari, 2017

Jag vet inte riktigt vad som hände, men av nån anledning började Morgan skära bort silikonkanten i köket igår. Det pustades och stånkades. Och imorse verkade han inte alls ha nån plan att fortsätta. Men då satte jag fart istället och tog bort det sista. 
Han har gett mig uppdrag i hopp om att jag ska ge upp, men så blev det inte. Och nu är vi så långt att vi kan börja sätta upp kakel – ett problem bara, vi har inget att skära plattorna med. Efter lite mer suck kom Morgan på att far hade nåt så nu är han iväg och frågar om han får låna. Igår åkte vi snowracer på parkeringen. Jag mindes tillbaka till när jag var liten och morfar (som inte kunde gå) skyfflade ihop en skaplig pulkabacke till mig en vinter. Jag tänkte att det skulle vara en lätt match för Morgan med sina maskiner, men han tog den lätta vägen och visade Rocky jordhögen som nu var full av snö. Jag lät dom fixa till ett spår och sen gick jag ut. Jag fick en snilleblixt och tyckte att jag och Rocky kunde åka samtidigt för att få en bra fart. Så vi åkte. Och vi ramlade. Och vi skrattade. Än en gång mindes jag tillbaka på den gången jag och min mormor skulle åka i en jättelång backe, och fick snilleblixten att mormor åkte först på snowracern och jag bakom på pulka. Snöret satte vi runt mormors midja. Det gick bra, och var skitkul. Tills JAG ville åka först, sen gick det inte bra längre. Öronen var fulla med snö och mormors glasögon fick vi leta länge efter. 

Allmänt

Skippade Malmö 

8 februari, 2017

Pga snöstorm? För visst är det snöstorm? Vi har rätt mycket snö här, högre än vad mina kängor räcker i alla fall, och det är snö på alla håll. Alla fönster på huset är täckta med snö, alla kaninburarna är det snö i, och dom står liksom mittemot varandra. Det brukar vara antingen på ena eller andra hållet men nu i alla. 

Jag gillar inte det här vädret. Inte alls. Den där vita idyllen vi vill ha med snötäcke och sol är bara en dröm. I verkligheten far skiten omkring, det blåser iskallt och sen blir det blött och slask. 

Rocky är gladare för snön än han nånsin varit. Han asar med sig sin snöskyffel överallt och skottar. Inte mig emot. Inte mig emot alls. Jag var bara lite orolig att nån skulle ta den utanför dagis innan idag. Här är nån annan som jag gissar inte gillar snö. 

Skapat av mig, Sy-sy-sy

Ett litet set

6 februari, 2017

Jag kom lite tidigt till Malmö häromdagen och fem minuter på stoff och stil var givet. Det är en förbannat fräsch affär det där, men jag har inte lärt mig hitta. Alla tyger ligger på rulle instoppat på stora hyllor. Ingen överblick direkt. Och när man har fem minuter känns det sådär ibland. Så dom hade gjort nåt smart – nämligen klipp ut en bunke halvmetersbitar och lagt på ett bord, det blev ju en superöverblick! Jag slet åt mig ett med kaniner på, och ett rosa med glittriga stjärnor. 

Det blev leggings av kanintyget redan nästa dag och sen tänkte jag sy en tröja av båda tygerna. Och jag vet inte vad det var för tyg jag köpte egentligen.. Bara halsen tog två dagar att sy ihop, mest för att jag tröttnade på att nålarna gick av hela tiden. Min symaskin lever sitt eget liv ibland. Men igår blev det klart! Och jag blev ganska nöjd. Inser att det kommer bli jobbigt den dagen barnen vägrar ha hemsytt på sig. 

Allmänt, Min förstfödde

Ser dubbelt och dåligt köp

5 februari, 2017

I fredags var det ju dags för Rockys återbesök hos ögondoktorn. Synen på ena sidan var ytterligare lite sämre och på frågan om hur det fick med glasögonen fick jag ju säga som det var. Jahapp, sa doktorn, dina ögon ser inte så bra utan glasögon och du kommer inte kunna ta körkort när du blir stor. Och inte köra grävmaskin heller, fyllde jag i. Det syntes att det tog där det skulle. Vi åkte vidare till specsavers och det var på håret att ungen tjatade sig till ett par solglasögon för 900:-!!

Nåväl. Hon som hjälpte oss var en väldigt trevlig dam som såg till att färgen blev gratis. Och som dessutom bad mig skita i att det stod att försäkringen inte gällde om man var oaktsam. Det är barn, och försäkringen täcker minsann allt! Ett par nya glasögon är beställda i alla fall, och dom lyser i mörkret (!!) och ett par solglasögon då. Men inte för 900:- När vi hämtar dom ska jag ta med dom gamla så dom blir lagade. Det blir en dyr historia det här. 

Jag hade lovat en leksak efter glasögonen, och McDonalds. Jag försökte ändra det till vin och burger king. Burger king lyckades jag med. Kristianstads burger king har inte alls så goda chili cheese burgare som svågertorp. Besviken. Och så blev det ett paket lego på br. 

Jag fick be barnet väldigt snällt om jag kunde få gå in på Jysk också när vi ändå var i stan, och ja, bara det inte var nån klädaffär gick det bra. Jag letar fortfarande efter påslakanset till sovrummet och det jag hittade på Jysk var okej. Men inte wow. Jag bestämde (eller hur, lurade) att vi skulle till rusta med, och där hittade jag precis vad jag ville ha! Minns ni tapeten jag tyckte var så fin att jag hängde den i en tavla? DET motivet hittade jag på påslakan och jag slet åt mig två set snabbt som attan. Dom var dessutom billiga och jag fick hejda mig själv från att dansa på stället. Jag åker hem och sliter upp det ur paketet, för jag ville tvätta det snabbt som satan och bädda i det NU. Men vad fasen var det för material? Helt glatt och konstigt, läser på paketet, 100% polyester. Vem fan gör påslakan i polyester? Vem visste att man skulle läsa på påslakanpaketet? Jag är så besviken och har inte bäddat förrän idag. Bävar för Morgans reaktion när vi går och lägger oss ikväll.. 

Jag har fått fler hönsor i helgen. Linnea fick ju några pärlhöns-kycklingar av mig i höstas och nu hade dom börjat dumma sig med resten av hennes höns. Så dom fick flytta tillbaka till sina föräldrar. Först skulle dom slåss så jag trodde inte det skulle gå, men nån timme senare var dom i maskopi med varandra och hjälpte varandra att hålla vakt så dom inte blev instängda. Knepiga fåglar det där. Men roliga. 

Allmänt, Min förstfödde

Kalas och att det händer saker hela tiden

29 januari, 2017

Jag tror det har hållit på i tre veckor nu, det händer grejer hela tiden och jag har knappt tid att andas. Vi ska hit och vi ska dit, och det är roliga grejer så jag och vi vill hänga på, fastän vi kanske egentligen behövt vara hemma och bara va. Det är nog sista veckan nu vi har saker planerade sen hoppas jag på lugnt ett tag. 

Rocky är inne i sin värsta period hittills, för mig i alla fall. Dumma Emma, jag vill inte ha dig, du kan flytta härifrån, är dom vanligaste orden som kommer ur hans mun. Jag blir ledsen och försöker att inte bemöta detta för jag vill inte att det ska bli värre, men det blir ingen önskad effekt utan då tar han steget längre och börjar slå på mig. Jag känner mig så maktlös för jag vet inte alls hur jag ska bemöta det här. Jag kan ju inte bara dra direkt. Att ignorera hjälpte inte heller och när jag svarade att jag blev ledsen när han sa så bara skriker han för han vill inte höra på när jag pratar. 

Man skulle ju kunna tro att det beror på att barnet helt enkelt hatar mig, men när vi ska nånstans och det blir läskigt duger man minsann. Som idag. Vi skulle på kalas hos hans kompis Victor. Han peppade hela morgonen på att vi skulle dit, men ju mer klockan blev desto mer nervös blev han. När vi stannade bilen var han så orolig att han ville inte gå in. Jag lirkar, försöker vara pedagogisk och pratar om annat, men ikke. Det enda jag har kvar är att tvinga så jag bär in honom och då släpper det efter en stund, men inte så pass att jag kan lämna stället helt. Jag är så jäkla lost på det här. 

Jag tränar hundar med positiva och rättvisa metoder, där det är okej att säga ifrån om man ”bär sig åt”, det finns inget annat för mig, och det är så jag vill uppfostra våra barn. Jag vill inte hota med att ta bort grejer, skrika eller hitta på regler bara för att hävda att det är jag som bestämmer. För visst måste man väl inte det? Visst har det blivit folk av ungar som inte som röven randad?
Nåväl, kalas var det ja. Det var ett himla roligt kalas där man fick skjuta på hajen, äta hamburgare (som visst är alla ungars favorit?) bygga världens största tågbana, bli tatuerad, äta rosa sjörövartårta och gå på skattjakt med skattkarta. Himla bra anordnat faktiskt. Tack för att jag också fick vara med på kalaset. Tjejkatten med dom mest udda sovställningarna. 

Jag

Handla på Lidl

20 januari, 2017

Det började med att det skrevs i sytoksgruppen om en viss symaskin. En Overlock som skulle säljas flera veckor senare. Mamma stod på låset och fick tag i en till mig. Det jag glömde be henne om var tråd till min nya maskin. Så på kvällen var jag tvungen att åka och köpa det. 

Där fanns ju allt smått och gott, massa smågrejer till vettiga priser. Men jag höll mig till tråd. Sen har jag åka inom Lidl lite då och då. 

Nu sist var när vi varit i djuraffären och fyllt på fisklagret – måste svänga inom Lidl. Och vad hittar vi väl där? Jo, ett sånt där set som man gör naglar med! Jag har minsann kikat på det ett tag på wish men inte fått tummarna ur. Nu låg samma set där och glodde på mig, och inte mycket dyrare och jag slapp ju vänta. Så jag slog till 😬 

Jag har inte en aning om hur man gör och snyggt blev det inte. Det flög naglar till kors och tvärs och jag bestämde mig för att köpa mer grejer på wish. Det är ju sån jag är – snöar in och sen handlar jag massa. Idag kom det grejer man gör akrylnaglar med så det fick jag prova direkt. Jag hade inte räknat med att akrylen skulle torka så snabbt och jag borde beställt fler filar. Men på håll ser det väl hyfsat ut. 

Nåväl. Jag har nog ett sånt här nagelgörar-set att sälja när jag tröttnat. Och då finns det visst många tillbehör.