Allmänt, Projekt

Sy-säsongen är här!

25 augusti, 2016

Vem var det som skrev att det var höst? Ja jag vet, det var jag som ropade hej för tidigt som vanligt. Vilken värme vi har! Helt underbart och det är inte utan att jag tycker det är lite synd att man jobbar. Dom säger att det är sista varma dagen imorgon, så passa på att njuta, ni som är lediga.

Själv svettas jag som en liten gris i ”mitt” varma gatukök. Jag köpte kockmössa för jag vill verkligen inte jobba med keps, kepsar och jag är inte alltid kompisar och därför bad jag om nåt annat. Det blir varmt i min mössa ska ni veta. 

Möss och buff-beställningarna har redan börjat trilla in och ikväll har jag haft alla mina tyger framme för inventering. Känns förbannat tråkigt att det snart är mössväder, men det är inget man kan göra nåt åt. Jag har lovat att lägga ut mina tyger här, så här kommer dom. Är du intresserad av nåt går det bra att skicka ett PM eller sms. 

Allmänt

Bröllop loppis och, ja det var nåt mer?

23 augusti, 2016

Man skulle ju nästan kunna tro att jag gett upp bloggandet, men inte då, jag har bara haft fullt upp igen. Jag vet inte ens vilken dag jag var på sist? Det blev i alla fall 9 timmars jobb i fredags, jag skulle gått tidigare för vi trodde inte det skulle hända nåt men sen small det på och jag fick jobba över en halvtimme, så ja det blev 9,5. Sen skulle jag vidare till Maglehems bygdegård då jag blivit tillfrågad att servera på ett bröllop dagen efter. Jag skulle mest gå igenom vad som skulle göras på lördagen och kolla hur det såg ut och så, men det blev panik istället när jag insåg att det fanns inget att ta maten på buffén med. Tänk om vi inte märkt det förrän på lördagen när maten skulle fram. 

När lördagen kom stirrade jag runt efter det och så kom vi på att grannen, gaddaröds mat, hade säkert. Det hade hon och vi fick låna och vilken jäkla tur. Tänk att vi har en cateringfirma 500 meter härifrån, och så kallar dom detta ”mitt i ingenstans”. Mot lokalen full utrustad och vi var gått om folk, hela 6 stycken. Vi satte igång att göra snittar och förbereda inför kvällen, att man har nån som helst koll tackar jag Åhus golfkrog för! Sen kom gästerna, 94 stycken och vi skulle servera champagne – i plastglas. Jag kan be att få meddela att det tänker jag aldrig göra om. 15 glas på en hal bricka och ingen som helst tyngd i glasen. Vi lyckades spilla allihop. Det räckte att nån puttade till en så var det kört. Jag höll ut längst men det kan bero på att jag stod mest stilla för att undvika kaos. 

Två som spillde på sig, en torr. Det blev ett ordentligt gille. Toastmaster och Madame hade hittat på roliga grejer, det hölls fina tal och det var riktigt fint. Spriten flödade och folk blev snackesamma. Det var en riktigt rolig upplevelse och det är en ära att ha fått vara med. 


I söndags var det loppis i everöd och jag som har jobbat hela sommaren hade loppisabstinens. Inget jag behövde som vanligt men jag var tvungen att köpa en handväska av en påstridig försäljare. Sen hittade en gammal gryta som passar bra till vatten till hönsen. Och det roligaste ståndet av alla – kläderna. Jag är inte alls känslig för sånt men jag är känslig för priset och därför tar jag det lite lugnt. Det är inte sköj att hittat en massa roliga klädesplagg och så är det för dyrt, enligt mig. Men här var det billigt och jag fick med mig en jumpsuit i jeans, en stickad tröja och en kjol med fåglar på för 20:-  Loppis abstinensen är stillad. Fram till det är dags för Huaröd i alla fall. 

Sen var det maxirunda så jag hann inte med bloggen och igår startade hundskolan igen! En valpkurs med världens gulligaste valpar, åh nu är jag sjuk igen. Jag skulle bara vilja lyfta upp allihop och gosa ner mig i pälsen, men jag får hålla mig. Sen hade vi allmänlydnad och jag kände alla hundarna sen innan på kursen. Jag blev fanimej tårögd. En del av hundarna har haft problem på ett eller annat vis, särskilt en som varit väldigt stressad. Jag bara gick fram till matte och sa ”det är tamigfan en give me five på den”, och sen fick hon en som sved i handflatan. Det syntes på långa vägar att dom jobbat hårt med sin hund, så jäkla bra. Alla hundarna var så duktiga och jag undrar vad Lotta ska hitta på till dom, det kan bli avancerat. 

Morgan har kommit långt med renoveringen, det är väl nästan klart här inne men vi saknar en altandörr. Vi beställde ju en ny och den skulle kommit förra veckan, men så blev den framflyttad till nästa eller nästa vecka igen. Det är trist för har vi bara den är vi klara med själva rummet. Det ska till en garderob också men vi kan ju flytta in utan den. SÅ nu målar Morgan brädor till ytterväggarna, det kommer bli bra när hela huset har samma färg tror jag. 

Allmänt

Damn you hösten

18 augusti, 2016

Sommaren blev kort i år. Jag är inte alls glad för det, jag är inte klar med värmen, men det är jag aldrig. Jag skulle kunnat bo utrikes när det inte är sommar här. 

Dag 4 i nya rutiner. Jag ska inte ropa hej än men jag tycker att det funkat bättre de sista dagarna. Inga jätteproblem att ta sig till bil och dagis, och ungar som somnar ungefär samma tid varje kväll. Jag verkar också funka bra på det här, jag går upp 7 varje morgon och jag har inte varit helt död när jag kommer hem. Klockan 10 hoppas jag va i säng på kvällarna och jag snarkar gott en halvtimme efter. 

Höst var det ja och jag har börjat sy igen. Just nu håller jag på med ett gäng dregglisar och sen tänkte jag ge mig på mössor. Jag har handlat på mig lite tyger i omgångar nu i sommar så jag har hemma. Jag hittade två olika med fåglar på som jag är lite kär i, och så hittade jag en med skattkarta på som jag ångrar att jag inte tog mer. Det tyget tog slut direkt efter jag beställt och jag har inte hittat det nån annanstans. Och jag längtar tills mitt sovrum är klart, då ska mina tyger på en helt egen byrålåda och vad jag längtar efter att få organisera upp den lådan! Nu rotar jag runt i en papplåda där alla tyger ligger i påsar. Men det blir det snart ändring på. 

Jag

Ey karamba

16 augusti, 2016

Oj vad jag är värdelös. Eller jag känner mig så i alla fall. Jag hatar att inte ha full koll på läget. Just nu försöker jag lära mig rutiner och att hitta. Det löser jag genom att slita ut allt från sina platser, och göra en ny, jobbigt för alla andra haha. 

Jag lagar mat för glatta livet och folk beställer så konstiga saker, saker som inte ens finns på menyn. Och finns det på menyn är det det mest invecklade dom beställer, är det nåt fel med korv i bröd?Jag har inga problem att laga maten, det har jag gjort i tillräckligt många år för att kunna, men att komma ihåg vad som ingår på varje grej, är svårare. Och jag har inte koll på tiden heller än. 

Min nya chef tycker kanske inte det går lika illa som jag tycker, han lämnade mig ensam i två timmar idag. Imorgon tänkte jag ge mig på att möblera om lagret, gosh vad spännande! 

Allmänt, Jag, Utflykt

Hejdå, skål och hej. 

14 augusti, 2016

Jag summerade ihop mina elva dagar i streck till 99 timmar, skrev ut mig ur loggboken och låste in mina nycklar. Jag fällde en tår men kände mig ändå lite pepp eftersom en av självaste ägarna kom fram till mig för att berätta att här fanns alltid en plats för mig. Jag avslutade mina pass med två fester samtidigt, som var riktigt trevliga. Hejdå jobbet. Jag kommer sakna dig, men inte spöket Ernst som skrämmer slag på mig. 

Igår var det dags för den årliga vinkvällen med Linnea i rigeleje. Det blev lite senare på året i år, men det har inte gått att få ihop innan. Jag fick en klänning av Linnea sist vi sågs och den hade jag på mig, superfin. Jag är ingen van klänningsanvändare så jag sprang och trampade på den hela tiden. Kul att klä upp sig lite då och då, och Linnea hade en fin jumpsuit på sig. Jag fick lämna min telefon till Rocky så jag tog inte en enda bild! Men Linnea tog några stycken så nåt kan jag visa upp. 

Och så skulle vi ju ha nåt att äta, vi kom på den briljanta idén att vi skulle ha langos! Men Linnea och hennes kompis hade en modifierad version av det – tangos. Små langos så man kan äta många och ha olika topping. Jag friterade nog 40 brödbitar och vi hade massor med tillbehörs, vitlöksgräddfil, ost, kräftost, räkor, kräftstjärtar, skinka, lök, olika såser, stenbitsrom osv. Jag och Linnea och Jörgen åt nog fem var och det var så gott! Rocky åt två och det är en stor bedrift eftersom allt är äckligt annars. Så gott det var, och nu har jag sparat receptet så jag vet vilket jag använde och är bra. Vi delade på ett par flaskor vin och JP’s bubbel (det var gott det med) och snackade och skrattade hela kvällen innan det var dags att åka hem. Vi hade varit där i nästan 7 timmar, men tiden går snabbt när man har roligt. 

Jag har känt mig pigg idag, jag vet inte om det var för att jag höll mig till vitt vin, jag är rödvinsdrickare i vanliga fall. Inte för att jag brukar bli dålig av nåt glas rött, men att det känns som ingenting är ovanligt. Imorgon börjar jag på mitt nya jobb, några har varit nyfikna, några vet redan och …(trumvirvel…)….. Jag ska börja jobba på Mjela igen. Denna gången i gatuköket. Jag har varit där förr men när Mange och Jonas bestämde sig för att dela på företagen valde jag affären, jag var sjukt trött på hungriga människor, dom är så jäkla otrevliga och tror att allt ligger färdigt a la McDonalds. Men det blev roligt igen när jag jobbade på golfkrogen, och jag får så mycket bättre tider nu. Jag kommer börja kl 9 varje måndag – fredag och min förhoppning är att Rocky ska få lite rutin som kan hjälpa honom. Så ja, Mjela it is igen. Jag får lite mjukstart då det inte blir dagens förrän nästa vecka igen. Nu ska jag komma in i var allt finns och kostar igen. Önska mig lycka till!

Allmänt, Djuren

Glad för en påsättning och sista dan

11 augusti, 2016

När jag kom hem från jobbet idag hade barnen redan gått och lagt sig. Kanske lika bra det då jag kände för att ta livet av mig i morse så som det bråkades. Jag gick rakt ut till djuren i alla fall och pärlhönsen sprang efter mig och lät. Visst är det konstigt att det inte alls är svårt att hoppa upp på hönsgårdsväggen när man ska sova, eller rymma, men helt omöjligt när man ska gå in och äta? Oj vad dom var hungriga, nästan som dom inte fått mat på hela dan. Matskålen var full sen igår men det braiga var att jag lyckades stänga in dom idag. Sen satt jag inne hos dom andra hönsen en stund, klappade och lyfte några. Appenzeller-tuppen glodde lite skumt på mig och jag börjar känna mig lite osäker på honom. Man hör ju om tuppar som får fnatt och attackerar folk, och jag har ju börjat se lite tuppfasoner på sistone. Men jag släppte blicken på honom i alla fall och sen hör jag ett jäkla liv, och nog fasen har han blivit tupp på riktigt. Jag såg med förtjusning på när han satte på en av gammelhönorna, och jag är inte så finkänslig så jag tittade ORDENTLIGT. Och när han hoppade av sprutade han hönan på ryggen. Jag hoppas han prickade nåt hål också när han ändå var däruppe, fastän jag tittade så noga kunde jag inte se SÅ bra. 

Imorgon jobbar jag min sista dag på jobbet. Blandade känslor, jag trivs så bra där, och har roligt, och får vara med och säga till om maten, får laga viss mat och det är så roligt. Men på det nya stället har jag närmare till jobbet, börjar samma tid varje dag vilket jag hoppas kan hjälpa mina barn så dom också får nån form av rutin, och bättre arbetstider. Som avslutning på jobbet har vi två sällskap på kvällen. En tävling med efterföljande middag, och en fest för en av ägarna. Jag kom på ikväll att vi hade väldigt dålig framförhållning, men jag och Sofia vevade ihop tre olika drinkar till kvällen. Vad sägs om en äppelpaj som drink? Tur vi har en bra kock som räddar oss. Det kommer bli en kul sista kväll. 

Min förstfödde

Stort barn på eget äventyr 

10 augusti, 2016

Rocky hade en annorlunda hämtning på dagis idag, hans kompis Viktor kom och hämtade honom för att gå hem och leka. Hans mamma och jag gick i samma föräldragrupp och har känt varandra sen dess. I sommar har avdelningarna på dagis varit sammanslagna och Rocky och Victor har hittat varandra lite. 

Mamma Linda frågade om dom kunde få ta hem Rocky en dag när jag slutade tidigt så fick vi se hur det går, och enligt rapporterna jag fått har det gått bra. Man är ju lite orolig att han ska få sina ryck när han är borta, inte så lätt för någon annan att hantera det. Men han väntade med det tills jag kom. Linda hade bakat en god äppelkaka tills jag och Nikki kom så vi fikade och traggade när kidsen hoppade på studsmatta. Vilken bra aktivering alltså, synd vi inte kan skaffa en sån eftersom vi har så liten gräsmatta. Mycket trevligt initiativ från Lindas sida, kul för barnen och jag tror att detta fick Rocky att växa nån centimeter. 

Jag hann inte ens få ut ungarna ur bilen när jag kom hem, vi behövde köpa gipsskivor och jag hade släpen efter min bil pga dörrhämtning i Åhus. Jag passade på att öva på ”backa med släp” och tyckte att det gick rätt bra, och varför Morgan stod bakom och vinkade hysteriskt att jag skulle sluta vet jag inte. Så vi lastade av den, upptäckte att vi redan hade märke i den pga skräp i släpet (inte på grund av min backning). Gipsskivor på, kanske bestämt vad det är för panel vi ska ha på väggen (vad heter panel man har på innerväggar, rå, liggande, nån som vet?) och jag fortsatte köra med släp för jag kände mig lide tuff. Sen skulle jag backa ner en gång till, och då hade vi fått besök. Det är fan inte kul att öva när folk glor på en. 

Jag har precis duschat och landat i soffan. Jag ska gå och lägga mig nu och vetskapen om att jag inte behöver gå upp förrän halv 8 känns förbannat bra. 

Mvh, trött. 

Allmänt, Min förstfödde

Skrapad fälg på vår egentid

9 augusti, 2016

Jag fick sluta tidigare idag för det hade blivit fel i schemat och vi var för mycket personal. Jag var inte sen att tacka för det, tycker att jag förtjänar det efter åtta dagar i rad och tre kvar. Jag var ego och körde till Gittes för att skaffa enfärgat tyg till baksidor på dregglisar, det var ändå middagsvila på dagis. Jag har lite beställningar på såna nu, och det enda extra jag köpte var ett tyg med älgar på, tänkte att jag kände nog nån jägare som det skulle passa på. Sen svängde jag inom optimera i Åhus och bokade en innerdörr. Det blev en helt vanlig slät och vit. Det är nästan omöjligt att hitta en dörr i rätt storlek som inte är beställningsvara och man får vänta. Alla dörrar nästan är 210 höga men det får vi inte plats med, och vi vill gärna ha 90 brett. Annars fanns det superfina vita spegeldörrar som jag gillade mycket, men nej, här är vi inte ute i så god tid att vi kan beställa. Nästa grej är skjutdörrar till den nya garderoben, alla skryter med att dörrarna är såå höga och då får man plats med så mycket. Vi har 190 högt på lägsta platsen och hur hittar man dörrar som passar där? Utan att bli ruinerad. 18000:- för tre skjutdörrar är jag inte beredd att betala. 
När jag hämtat barnen på dagis berättade jag för Rocky att han glasögon var lagade och vi skulle beställa en tid för att justera dom, det ville han göra NU och det var bara att ringa in. Bäst att smida när järnet är varmt eller hur?! Vi lämnade av Nikki hemma och hämtade upp det andra paret för att be om en justering på dom också. Det var så himla glatt hela vägen till stan och negativ som jag är väntade jag bara på att det skulle vända. Det gjorde det inte och vi hade en så jäkla mysig tur i stan. Han var så duktig hos optikern, glad och la ifrån sig grejerna försiktigt. Man skulle inte kunna tro att samma unge stampat sönder sina glasögon bara en vecka tidigare. Sen ville han äta nåt och efter att gått runt i stan utan att hitta nåt av intresse bestämde vi oss för McDonalds (örk). Jag hade parkerat vid teatern och det är lite trångt när man ska ut därifrån så jag tog ut svängen lite, och samtidigt skulle en bil svänga in och den glodde surt på mig så det var bara att flytta på sig. Sen skulle jag ju då ut på vägen åt höger och då kommer det såklart möte så jag kan inte sticka ut nosen så långt jag vill och, ba-donk, körde mot trottoaren med bakhjulet. MINA FINA FÄLGAR, buhuu! Jag skrek, FAN, och Rocky undrade vad som hände. Jag skrapade min fina fälg, sa jag. Det kom han ihåg när vi parkerade på donken och var snabb att studera missödet, men du mamma, nu kan du ju måla dessa fälgarna också rosa! Kan ju tyckas smart om det nu inte varit för att jag gillar mina fälgar som dom är (var). 

Glad unge med hela glasögon. 

Sen körde vi inom kvik för att kolla garderober och det var där dom kostade 18000:- för 3 dörrar. Men jag var artig och tog en katalog ändå. Dom hade byggt upp en walk-in closet och den imponerade mycket på Rocky. Han gick hem och sa att han ville också ha en bur! Haha, det kanske hade varit smidigt? Kollade över bänkskivor och sånt, blev förundrad över att dom hade alla grejer kvar sen vi köpte vårt kök 2008. Samma luckor, bänkskivor och handtag. Nya grejer också såklart men man tror ju att en del grejer försvinner för att få in nytt? Sen skulle jag bara springa inom jem & fix och då hade Rocky tröttnat, jag fick muta hem honom därifrån med en hammare. Det lät kanske fel? Alltså han ville ha en hammare och jag köpte det åt honom.. Dörrar skulle jag glo på men jag kom ut därifrån och hade nästan bestämt vad det ska bli för golv. 

Vi fick ha ett snack om den där hammaren när vi kom hem, jag såg framför mig smällda rutor, både i bil och hem. Hammaren används bara när dom bygger och får endast vara där det byggs. Det hade jag inte behövt vara så orolig för, den jäkla hammaren var inte bra och slog honom på fingret. Ibland löser sig grejer av sig själv!

Allmänt

Jag dricker öl. 

8 augusti, 2016

Konstigt det dära. Jag har aldrig kunnat dricka öl. Jag har tyckt att det smakade räligt och dessutom blir jag så full i magen att det känns som att jag ska spy. Och jag har spytt. När man varit så dum och druckit den där ölen när nån bjudit. 

Men så fick jag en öl för nån vecka sen av Linda, den smakade inte så äckligt och jag klarade till och med att dricka två. Efter det har jag till och med varit sugen på öl, så sugen att jag köpte när jag hade semester. Och idag var jag på systemet igen, och jag var tvungen att köpa hem några. Sen har jag varit jättesugen sen jag kom hem, och nu är den öppnad. Mums! Har rökt oxkött hemma och det är så gott till! Jag undrar vad som hände? Mamman har en teori om vad den är bryggd på och kornmalt skulle va grejen. Jag vågar inte experimentera, Falcon får det bli när jag ska ha öl. 

Det händer inte så mycket här just nu. Jag jobbar som bara den, och i morse var det sjukt segt att komma upp. Trodde aldrig att jag skulle vakna till, men det fick jag göra när jag märkte att frysrummet lagt av, samtidigt som lunchrushen kom, för nu är semestern slut för jobbarna. Denna gången var det inte så allvarligt fel, men vem fan sätter huvudpropparna i en annan byggnad? 

Jag har storhandlat idag, det hanns inte med igår eftersom jag jobbade länge. Sen var jag ute en stund hos hönsen. Jag studerar de sista kycklingarna noga, vilka är tupp och vilka är höna? Och när ska årets första kycklingar börja värpa? Och sätter tuppen på hönorna än? Och det blev fyra vaktlar av fem ägg om nån var nyfiken på det. 

Det måste ju va en karr (tupp) som ska va högst upp, där det inte är meningen att höns ska sitta. 

Min förstfödde

Skjut mig. 

5 augusti, 2016

I onsdags kom den här bilden. 

Och idag kom den här. 

Kul. Dom första blev sönderstampade på dagis vid lämning, för att någon sa till honom att han hade fina glasögon. Dom har farmorn lämnat in på lagning. Nästa par tog han i sönder för nån vecka sen, men Morgan lyckades rätta till dom lite. Men idag skulle dom visst dö på riktigt. 

Varför är du så arg min älskade lille pöjk?