Skapat av mig

Första plagget

18 januari, 2017

Jag sprättade upp min favorittröja som var köpt i Ullared för 49:-, allt pga ungar som tvunget ska hoppa på mig när jag dricker kaffe. Alltså kaffefläckar. Jag vet inte om jag har det på alla mina tröjor eller det bara syns på dom vita? I vilket fall som var det ett ypperligt tillfälle för att sy mig en ny tröja. 

Jag förstår att tröjan bara kostade 49 pix för när jag vek den dubbel visade det sig vara omöjligt projekt. Den var så vriden och konstig att jag tillslut bara nöjde mig med ett ungefär. Mitt fantastiska ögonmått gav mig en skillnad på ca 2 cm på fram och bakstycke. Nåväl, jag syr ju i trikå och det stretchar ju bra. 

En timme senare (hurra vad jag är bra!) hade jag fått ihop mitt allra första klädesplagg som skulle passa mig. Det blev mindre än vad jag räknat med, men än en gång, trikå är stretchigt, och i armhålorna stämmer inte sömmarna helt, men det är det ju ingen som ser (pga sträcker aldrig upp armarna pga potentiell svettfläck) och jag är så jäkla glad på mig själv. Problemet är bara att jag köper bara halvmetersbitar så det passar en mössa eller ett barn, men det rådde gittes bot på ikväll. Imorgon tänkte jag sy en dalahäst-tröja!Ett tyg jag hade en hel meter av! (Som det inte var traktorer på..)Tadaa! OBS, bra vinkel, Emma-burgaren har satt sig på både det ena och andra. 

Leksakshuset

Mjukt, skönt och trivs

17 januari, 2017

Jag börjar bli riktigt nöjd med mitt kök. Alltså köksdelen där vi äter, resten har inte fått upp nåt efterlängtat kakel. Jag svängde inom Ikea igår innan hundskolan för jag skulle köpa nya lampor till jobbet. Jag sprang rakt genom hela varuhuset men vid tyget stannade jag till. Där var det, tyget jag sett framför mig skulle passa i köket. Och det kostade bara 49:-/metern. Jag höftade av en bit och sprang vidare. Kom på att jag skulle ju ha en ram till tapeten med och tur att jag kom på det innan jag kutade förbi. 

Lampan jag köpte blev perfekt, ramen hade varit perfekt om jag hade haft förmågan att klippa rakt, eller haft 8 cm längre tapetbit, och tygbiten blev precis vad jag önskat. Det var första gången jag sydde en gardin och med tanke på att jag har svårt att få nåt rakt ska jag vara nöjd. Man förändras visst med åren. Jag minns att förr skulle allt vara mörkt, helst med nåt kinestecken eller liknade, skarpa kontraster och ”tufft”. Ja, det var väl inte så mycket förr utan för bara några år sedan. Nu spyr jag på det. Jag vill ha det ljust, mjukt och lite gammaldags. Vad hände, och exakt när hände det?

Min förstfödde

Tionde januari och dumjävlar i almen

10 januari, 2017

Så kom födelsedagen. Antingen var han väldigt spänd eller så var det nåt annat. Natten har nämligen varit allt annat än sövande. Han har gråtit och skrikit och när klockan slog tid att gå upp gick det inte att få liv i födelsedagsgrisen. 

Jag fick in nån att jobba för mig och tyckte att det var väl ändå rätt lämpligt att vara hemma en så viktig födelsedag. Jag hade slagit paketerna vi köpte i söndags, som han trodde var till pappan. Det var den ena besvikelsen till den andra, dom har jag ju köpt till pappa!? Det bakslaget fick mig att rota runt i huset efter nåt han inte sett och jag hittade en bok med legobyggen som fick honom på bra humör igen. Pjuh!

För nån dag sedan upptäckte jag att vi har hela skogen full av domherrar. Fina fåglar det där, dom snyggaste faktiskt. Jag kallade på Rocky för jag ville att han skulle se dom och intresset var väl svalt men jag peppade bäst jag kunde. 

Kom och titta Rocky!

Vadå. 

Kom och titta på fåglarna, och är röda och heter domherrar. 

Nu blev intresset genast större och han kommer springade. 

Var är dom? 

Titta ut, på dom röda små fåglarna. 

Är det dumjävlarna? 

Nej, dom heter DOMHERRAR. 

Pappa pappa, har du sett dumjävlarna?


Djuren, Min förstfödde

Känslig och hispig

9 januari, 2017

Idag var sista dagen som dagiset var sammanslaget. Det har gått jättebra att ha barnen på den här ”nya” avdelningen och dom har sett fram emot det. Men idag tog det tvärstopp. All personal hade planeringsdag och dagiset var fullt av vikarier. Jag visste om det, men jag trodde att det skulle gå eftersom det kanske lockade mer med alla nya kompisar. Så var det inte. Han blev ledsen direkt när det inte kom någon han kände men försökte ”stå på mig” och inte  göra nån grej av det – det brukar gå över när jag lämnat. 

När jag kom dit efter jobbet var det en ledsen Rocky jag mötte – och så hade det varit hela dagen. Pedagogen jag pratade med vet jag har varit på vår avdelning flera gånger, så helt okänd var hon inte, men det hjälpte visst inte. Han är känslig min lilla plutt, och det vet jag. Men det har aldrig hänt förr att han varit ledsen hela dagen utan det har gått över efter en stund. Stackare. Jag var ute hos hönsen ikväll och laddade en fälla. Jag var så jäkla noga när jag höll på med boden och tätade alla små hål med fogskum och grejer för att den skulle bli ohyresäker. Nu har jag fått in ett djur som tuggar hål i väggen från utsidan in, och inte bara ett hål heller. Jag vet inte riktigt vad det är men det är nåt större än en mus i alla fall. Och nåt som samlar mat och fjädrar i mängder. Fälla är uppsatt precis utanför hålet i alla fall. Och när jag ändå höll på tänkte jag spraya lite olja på benen på dom två gamla hönorna som har en släng av kalkben. Den ena satt så himla bra till på sin pinne och när det är mörkt ute är dom lugna dessutom. Så jag sträckte mig efter min oljeflaska och spray spray och kände mig rätt nöjd med smidigheten. Sen kom doften. Det var inte olja i den flaskan, det var ÄTTIKA. Fan! Shit, vad ska jag göra? Hönan börjar kackla och picka på sina ben. Nog för att ättika är bra mot kalk, men kalkben beror inte riktigt på kalk.. 

Jag sprang in och förberedde Morgan på att han gick hjälpa till, fick tag i en handduk att lägga om huvudet och sen ut och hämta hönan. Sen fick hönan bada i vasken med lavendeltvål och jag hade så dåligt samvete att jag smörjde in hennes ben med min dyra ekologiska kokosolja. Vilken tur att det inte fryser ute. 

Allmänt, Min förstfödde

Födelsedag, köket och önskan

8 januari, 2017

Nu blev det längesen igen. Inget skoj har väl hänt och det har varit lite stressigt. Idag har jag och Rocky varit i stan i alla fall och jag skulle köpa påslakan som passade in i det nya sovrummet. Rusta hade rea och jag hade kikat fram några perfekta med lila rosor på. Men dom var så klart slut och det kunde man väl räknat ut när dom bara kostade 99:- Jag fick med mig nya lampskärmar hem i alla fall och ny lampa till köket. Har blivit så pepp på att få det snyggt nu när det är målat och så. När jag var inne på rustas sida igår råkade jag få syn på tapeter, och som ni redan vet är jag inne i vardagsrummet fastän kaklet till köket inte ens kommit. En tapet fastnade jag fullkomligt för och jag såg framför mig att den till och med hade varit snygg i köket. JAg hoppades på att man skulle kunna klippa en bit att ta hem så skulle jag sätta den i en tavla. Det fick man och väl där blev jag glad för mer än en tapet. I KÖKET. Men nu målade vi i nån strukturgrej på väggarna där och ingen av oss är väl sugna på att börja spackla i det. Så jag tejpade upp en bit på väggen och hängde den andra på ett skåp i vardagsrummet. Så löser jag grejer. Fast den egentliga orsaken till att vi körde till stan var att Morgan fyller år idag (hipp hipp hurra!) och Rocky skulle få köpa något till honom. Förra året köpte han ju halmbalar som han sen lånade på obestämd tid, i år tyckte jag att vi borde bli mer seriösa. Han hade listan klar redan i bilen: tång och kalsonger. Jag flinade och tänkte att det var lika gott åt honom eftersom han dummat sig med Rocky ända sen innan jul att Rocky bara skulle få kalsonger och strumpor. Rocky var inte hämndlysten utan helt övertygad över att det var vad pappan helst önskade. Så det blev en paket med tänger, som jag ”råkade” glömma så dom ska Rocky själv få på sin födelsedag. Och så en paket med kalsonger, ett sjupack strumpor, en tumstock och ett snickers. Oj vad pappan blev glad. 

Rocky fyller år på tisdag (det har inte gått ut nån officiell inbjudan utan jag antar att man kommer om man vill fira honom)  och jag har väl typ tjatat på honom om vad han önskar sig. Det är väldigt skiftande må jag säga. Allt från en klocka som kan förvandla honom till både det ena och andra, till nån liten bebisleksak som han vill ha bara för att det är en maskin. Men idag gick vi på nåt han verkligen ville ha – rosa hängslebyxor. Dom hängde där så snyggt och prydligt, och oj vad fina dom var. Jag visade honom att det fanns blåa med, men såna hade han ju redan. Att dom är sju nummer för små spelar mindre roll, några rosa har han ju aldrig haft förr. 

Min förstfödde

Grattis Rocky. Typ. 

29 december, 2016

Rocky fyller inte år förrän nästa år, 10:e närmare bestämt. Men han fick sin första present idag. Jag trodde faktiskt att Morgan skulle slå ihjäl sin syster när hon kommer in med den här. Så. Rocky har fått sitt första djur. Och Ronja var väl i den åldern när vi gav henne sitt första djur – en kanin. Kul att ha katt igen, och Morgan blev inte så arg som jag väntat mig. Han har faktiskt till och med klappat katten. Jag tror hon ska heta Tinx, men det hinner nog ändra sig ett par gånger. Så Ronja sa grattis till Rocky, och jag tycker det är bra med presenter jag med gillar. 

Allmänt

Romantisk man 

28 december, 2016

Jag har nog varit snäll i år för jag har inte bara fått en, utan två julklappar av Morgan i år! Han vet exakt vad jag vill ha, och han vet hur dålig humor jag har. På julafton kom han in med en Box vin, inte inslagen eller så, och så sa han: Det här är en överraskning och jag har suddat över så du inte vet vad det är! Sånt där tycker jag är sjukt roligt, en helt vanlig Box med vin, men han har suddat över namnet på den med spritpenna. Surprice när jag öppnar den liksom. 
Idag när jag kom hem från jobbet stod det en brun låda på min plats. Det stod Lantbutiken på lådan och jag fick veta att det var en julklapp till mig. Till mig? Sa jag, jag har ju redan fått en! När jag öppnar har han beställt en värmeplatta till vattnet till hönsen så det inte fryser, och en vattenbehållare som passar där på. Precis vad jag behövde! Om det inte är romantiskt så säg. Jag som inte köpt nåt till honom.. Men jag vet nog vad han önskar sig 👌

Leksakshuset

En liten home make-over

27 december, 2016

Precis när jag ska köra till maxi i söndags, frågar Morgan om vi skulle kakla om i köket? Eh, jo det vill jag ju gärna och då kommer det fram att han också kollat på nätet och ber mig leta upp nåt jag vill ha. Och så undrar han om vi ska måla om panelen med i köksdelen där vi äter? Om jag vill!
Vi bytte kök 2009 och jag hade en vision. Den föll när allt blev klart och jag ångrade så att jag valde både svart bänkskiva och svart kakel. Vi har ju det ganska (ingen överdrift, eller underdrift) litet och man vill ju att det ska se större ut. Inget svart hjälper till med. Men man kan ju inte byta kakel på ett nytt kök. 

Ändå lärde jag mig inte utan vintern 2011-2012 när jag väntade Rocky, renoverade vi rummet där vi nu sitter och äter. Det skulle vara vitt på väggarna men panelen skulle vara svart. Jag tänkte att det skulle vara praktiskt med tanke på vissa, då 4 hundar, tvunget skulle dra sig mot alla väggar. Än en gång, litet. Men nu så!

Morgan har grundmålat all panel två gånger och redan är det så mycket större, och ljusare. Nu skulle vi bara komma överens om en färg och jag har sagt, GRÖNT. Nu kommer han med den störta färgkarta jag sett och fasen vad svårt det är att välja med hjälp av en liten färgbit på ett par centimeter. Jag drog ner det till två i alla fall. Och grönt? Nja jag vet inte. Jag bestämde mig först för en kaffe med mycket mjölk-färg men det var tydligen samma färg vi har utanpå huset (hur kunde jag pricka den av flera tusen?) och det var tråkigt. Så nu är det väl bestämt att det ska bli en, kaffe med mycket mjölk/mossa/grå = grön-ish. Det är bra, Morgan går in och tar beslut när jag inte kan. 

Sen blir det vitt fasat kakel, och lådorna vi (Morgan) byggde ovanför skåpen för att stoppa lite damm, som målades svarta (!!) ska bli vita. Bänkskivan blir kvar men jag tror resten kan pigga upp det massor. Här sitter vi och äter. Detta blev klart bara ett par dagar innan Rocky föddes. Bordet åkte ut ganska snabbt då det var rätt opraktiskt att alla fick gå från bordet om nån längre in behövde komma ut. Sa jag att vi har det litet?Läääängtar tills det är klart! Och då hoppas jag han är pigg på nästa projekt – vardagsrummet. Vi har en fondvägg, gissa färgen??

Allmänt

Nu är det över!

25 december, 2016

Ja vi överlevde denna julen med. Rocky och Nikki fick många fina klappar. Nikki är nog mest nöjd med sina och Rocky är kanske lite avundsjuk på en del grejer. Hans bästa julklapp var det nya farming simulator, och ficklampor. Nikki är mest glad för sina dockor och dockvagnar. Det är inte dom Rocky är avundsjuk på.. utan det är trailerdragaren hon fick. Hon har kört runt med hans lastbil länge nu, och han blir så arg på henne att han gömmer den. Nu har hon en egen men det var ju en sån han ville ha. Det är inte lätt. 

Nytt för i år var att den biologiska farfarn var här med julklappar. Rocky fick en radiostyrd bil, typ, den var jätterolig tyckte båda. Och nikki fick ett kakfat i trä, och en sån där mjölballong ”nu med kraftigare ballong”. Jag ville prova att göra en figur och jag undrar hur klen den där ballongen var innan? Imorgon är det dags att jobba igen och det känns ju nästan som lite avkoppling..

Allmänt

Vab och sanering

20 december, 2016

Det blev vab ett par dagar för mig. Och jag har sanerat, och jag har sanerat. Nästan alla textiler i huset, jackor, sängkläder, mattor har gått igenom tvättmaskinen i 90 grader. Jag har hållt tummarna för att det inte har skullat krympa och det verkar ha klarat sig. Allt är avtorkat med klorin på toaletten (även om han inte var sjuk det hållet), alla lister är torkade och golvet svabbat. 

Det var bara Rocky som blev sjuk, för visst borde någon av oss andra blivit sjuka vid detta laget? Och nu är han pigg och glad (skrikig och bråkig) igen. 

Det känns bra att jag hann städa undan så mycket ändå, det är bara hyllor och lådor som behöver gås igenom, men det får jag vänta ett halvår till på. Nikki drar ju i exakt allt vilket resulterar i att allt hon får tag i åker upp på närmasta hylla, och nu är alla hyllor överfulla och skulle man råka röra nåt rasar allt. Så det får vara så tills hon har lärt sig låta bli och jag kan stoppa ner sakerna i lådorna igen. 

Jag och mamma var på julgransshopping (kind of) i söndags och den lilla julgranen jag fick med mig hem är nu klädd. Typ. Jag har bara kulor och dom har Rocky hängt upp, allihop. Det var tur att jag fick tag i en annan gran än den jag tänkt från början, för i den hade det inte fått plats så många kulor. Den såg bra ut där i ficklampsskenet men när den kom till bilen såg vi att den var rätt, klen? Så vi fick shoppa lite till och då hittade vi en med fler grenar. Men såhär med facit i hand kan jag nog erkänna att även dessa grenar var lite klena. Eller så är den trött. Vi har varit ute en stund hos djuren i förmiddags och jag är så glad över att ett par hönor börjat värpa. Jag slängde alla gamla ägg jag hade i kylen för dom började flyta nu. Nu sitter jag och väntar på att Morgan ska komma hem så jag kan åka och jobba. Vi har ett julbord imorgon och vi har inte hunnit förbereda eftersom jag varit hemma, så det är bara att åka och ta tag i det.