Leksakshuset, Projekt

Snilleblixt #73

28 maj, 2017

I lördags var jag glad, solen jag längtat efter kom på besök! Jag och Nikki startade dagen med ett besök i stan för inköp av lampa och tuggben till valpen. Valpen har gett sig på mina nya mattor så det var akut med nya tugggrejer. Jag kan rekommendera arken zoo på Härlöv, bra utbud och bra priser på tuggisar från pure natural! Det blev en stor påse med hem, och en lampa från från rusta. 

Jag packade upp mina lampor när jag kom hem och funderade på upphängningen, så långt hade jag inte kommit. Jag la mig och solade en stund istället. Sen gjorde jag rent hos hönsen. 

Efter mat och putsning av rutor i ute rummet kom snilleblixten, jag kan hänga lamporna i ett armeringsnät! Ett rostigt gammalt som stod lutad mot kaninburarna. Det passade så himla bra med antalet på lamporna, och sen hittade jag en rostig gammal kedja att hänga upp det med i taket. Nöjd!

Leksakshuset

Ett rum till!

21 maj, 2017

Morgan han har legat i hela veckan, att bygga ett uterum var nåt han gillade. Jag har stått bredvid och hejat på så jag har kunnat åka och köpa matta. Vid halv 4 igår insåg han att han köpt för lite panel och uterummet skulle INTE BLI KLART I HELGEN. Då åker jag och köper en matta, sa jag. 

Ehum, impulsiv javisst. Nåväl, som vanligt blev det inte som jag tänkt när jag väl stod i affären, men jag köpte en matta ändå, det var ju därför jag körde in. 

Idag har jag och mamma och barnen varit ute och kört släp. Eller, jag körde bilen som släpet hängde på, och höll tummarna att jag inte skulle behöva backa. Vi hämtade en massa plywood skivor i Tomelilla som ska bli kaninburar, och sen körde vi vidare till Rörum för att Rocky skulle köpa ett marsvin. Det förra dog, och jag trodde inte han skulle bry sig så mycket, men han ville ha en ny kompis. Så vi körde till Assar och Margit som jag känt nästan hela mitt liv. Tycker man att jag har många djur borde man hälsa på dom, hönor av alla dess slag, ankor, lamm (och får) häst, katter, vaktlar, hundar, och valpar! Dom gillade Nikki bäst, och jag är så imponerad över hur hon är med valpar. Jag har fått för mig att alla ungar ska bära på djur, men hon sätter sig ner och sträcker fram handen. Jätteduktigt. Aska har fått henne att ta det säkra framför det osäkra, bara dom närmar sig ansiktet värjer hon sig, haha. Rocky har beställt ett marsvin, det var bara 6 veckor så han får vänta två veckor till. Det ska heta Emma. Jag röstar nej till det, dels för att det är mitt namn och dels för att det var en hane. 

När vi kom hem igen hade Morgan burit ner möblerna, det var ju så att vi letade efter nya utemöbler men hade inte riktigt råd med dom jag ville ha. Jag letade efter bord för sig, och billigare stolar för sig men hittade ändå inget som var så billigt att vi kunde köpa det. Då kom jag på att vi hade ju matrumsmöbelemanget som stod i köket innan, och blev nerplockat för det inte fick plats, uppe på runkebåsets vind. Billigare än så blir det inte. Så ikväll blev dom ihopmonterade, duk på bordet, och vi är så klara vi kan bli utan 3 panelbitar på väggen. Mina gamla skåp som köptes till bordet för 15 år sedan kom upp på väggen, och spriten och mina gigantiska vinglas (som inte heller kommit ur förpackningen innan) sattes in i skåpen. Jag sorterade mina cd-skivor och satte in, och DÅ, kom nästa snilleblixt! Vi måste ha en stereo! 

Och ännu en gång kom vi billigt undan, ty våren artonhundrafrösihjäl köpte vi oss en stereo, som var blank och fin, och i början på nittonhundratalet sattes den ovanpå en byrå pga av platsbrist. Och nu, nu står den i våra gamla hyllor, som vi hade i tv-rummet, på vår nya uteplats. Gosh va jag älskar billigt!

Allmänt

20 grader varmt 

18 maj, 2017

Här har man längtat efter våren, men sommaren kom istället?!

Idag har jag satt ut Rockys pumpor, rensat bort ännu mera maskrosor (med lite hjälp av valpis, hällt upp jättemycket vatten till djuren, haft kycklingarna på grönbete, haft Marlene på besök och svettats ihjäl på jobbet. Nu har jag satt mig i soffan, fortfarande med linne på (trots alltid frösen) och det är 20 grader ute!

Oj vad jag gillar det! Valpis med!

Leksakshuset, Projekt

Mitt nya evighetsjobb

16 maj, 2017

Varenda år hittar jag på nåt nytt jobb, som nu går under benämningen evighetsjobb. 

För ett år sen, eller två, skulle jag fixa den lilla biten mellan staketet och vägen, som var full av ogräs. Jag höll på i flera veckor bara med att skyffla bort Moss/gräs/ogräs-svålen, och när jag var klar med det kunde jag börja om för då hade det växt upp nytt ogräs. Jag störde mig på dom här kommunklipparna som klipper dikena, varför kunde dom aldrig klippa hos mig? Nåväl, nu skulle det bli blommor och fint. 

Jag planterade en sån där marktäckande växt, som är grön hela vintern. Den stal jag hos mamma och jag vet att den växer som ogräs, men inte här så klart. Sen körde jag runt och grävde upp lupiner. Det är ju ett jäkligt snyggt ogräs och det får gärna ta sig här. I fjol tog dom sig och blommade så fint. Vet ni vad som hände då? Jo, då kom kommunklipparen, och körde över dom med sin förbannade gräsklippararm! 

Nånstans inom mig finns en trädgårdsnisse, och han vill komma ut! Jag har tidigare haft krig mot nässlor – jag förlorade. Och jag kämpar mot kirskål, men dom har jag inte ett lika ont öga till. 

Årets evighetsjobb står mot maskrosor i gräsmattan. Detta uppkom av att JAG klippte gräset i lördags, sjukt stolt över mig själv. I söndags när jag gick ut för att titta på min fantastiska nyklippta gräsmatta, blev jag sjukligt störd över att maskrosorna växt minst 2 centimeter över natten. Då insåg jag att årets jobb är en perfekt gräsmatta. Eller så nöjer jag mig med en utan maskrosor. 

Fyra spannar senare, och 2 kvm gräsmatta förstår jag vad jag gett mig in på. Nu matar jag även hönsen med maskrosor och önskar att dom ska se det som en kulinask upplevelse och ENDAST äta sådana när dom får gå fritt. Och med det menar att maskrosor är godare än det jag har i trädgårdslandet. Hepp. 

Allmänt, Valpen

Var det så jäkla svårt att lägga till en u-sväng?

7 maj, 2017

Det var ju så himla bra när man fick kartor i mobilen, hejdå dyr gps som ändå inte är laddad eller uppdaterad, och Hej gps i mobilen som alltid har ström och har den senaste programvaran! Perfekt för mig som har lokalsinne som en brödrost. 

En gång skulle jag köra till gullregnsvägen 2 i flyinge. Jag körde till flyinge, igenom flyinge, och i harlösa sa fanskapet att jag var framme vid mitt mål. Men dom jag skulle till bodde inte där, dom bodde I flyinge. Shame on me, tänkte jag, jag måste knappat in fel. 

Idag skulle jag på kennelpromenad och träffa uppfödare, kullsyskon, pappi och en massa andra hundar. Vi skulle till vomb och det knappade jag in. Jag visste egentligen att det låg vid veberöd men gps:en visade småvägar som skulle ta mycket mindre tid. Så jag körde, och enligt den skulle jag komma fram 10 minuter innan – skitbra! Än så länge är allt bra, jag anländer till vomb men väl där vet jag inte vart jag ska. Ringer uppfödaren som inte heller är helt haj på området, men hon säger att hon brukar skriva Vombsjön så hamnar hon rätt. 

Jag skriver Vombsjön istället och redan här borde jag fattat att det inte var som det skulle. Pilen visar att jag kör åt fel håll men det är ingen som säger nåt. Så jag vänder och då får jag besked om att jag ska svänga in på en grusväg, och det stämde med vägbeskrivningen jag fått på telefon. Jag körde och körde, och till slut får jag ringa igen. Jag ska svänga in mittemot ett vattenverk och jag letar upp det här Vattenverket på Google, och väljer gps dit. TYDLIGEN skulle jag svängt vänster när jag kom ut från den här grusvägen, istället för höger. Och här kommer ett jäkligt nyttigt tips till produktutvecklarna på Google och den jävla kartappen, hur förbannat svårt är det att lägga in en u-sväng istället för att räkna om rutten typ 72 mil extra? Hade jag fått göra en u-sväng hade jag varit framme om 2 kilometer, men istället skickar fanskapet mig runt harlösa (nåt samarbete med harlösa eller?), revingehed, ut mot veberöd och in mot vomb igen. Säkert 3 mil extra och 40 minuter senare än utsatt tid. 

Hade jag bara fortsatt 500 meter till där jag vände första gången hade jag sett var jag skulle hän, istället fick jag gå kennelpromenad med dumstrut på. Pinsamt. Eller helt normalt när det gäller mig. Väl hemma igen hade Troja saknat valpen så pass, att hon nu bjöd in till mysfest. Hela gänget. Tre syskon och en pappa. 

Leksakshuset, Valpen

Valp bland vitsipporna

6 maj, 2017

Så himla konstigt väder vi har, ena dan blåser det iskalla vindar eller så regnar det, eller så har vi det som idag skippa våren och ta sommaren direkt. Jag tänkte premiär för att vara ute utan jacka, men mössan var jag inte redo att lägga. Men jag fick snällt bli redo för jag blev helt svettig i mössan. 

Jag gjorde rent till alla kaninerna och Aska fick börja lära sig att strosa runt. Jag måste kunna ha hundarna ute när jag håller på med mitt utan att dom kräver uppmärksamhet hela tiden, eller drar. Det gick bra idag, men så är hon inte så gammal heller. Hon hjälpte (stjälpte) Rocky att gräva ett hål och bekantade sig med lite fler djur. 

Jag måste börja träna avslappning asap för det är inget hon fixar själv. På ca 2 timmar stannade hon inte upp en gång. Jag la mig på gräsmattan för jag ville vara ett bra föredöme (eller få lite sol på fläsket), och då kom hon och la sig. Jag flyttade henne till skuggan, och hon kom efter. Jodå, jag vet att hon är en ras som gillar värme, men hon är lite liten än att gassa i solen. Hon får först börja vara lite rädd om sig så hon känner när det är dags att gå undan. Till slut var hon så trött att jag kunde lägga henne på uteplatsen under tak och där sov hon i en timme. 

Sen åkte vi och hämtade några glaspartier som låg på en vind och skräpade. Morgan tycker inte om att det blåser (??) på honom när han röker, så nu ska han bygga ett uterum. Han tänker rökruta men jag är redan på pastelliga utemöbler, fina plastmattor och mysiga lampor i taket. Allt som vanligt med andra ord. 

Leksakshuset

Jag fick min hylla

2 maj, 2017

Morgan han satte fart efter mitt senaste projekt, hyllan jag skrev om innan. Jag hittade äppellådor på nätet men dom kostade 299:-/st! 16 stycken såna har man knappt råd att lösa. 

Så Morgan körde till Lantmännen och köpte takläkt, och sen började han såga. Och sen började han skruva. Vet ni, det gick 70 skruvar per låda! Skruvarna var minsann det dyraste. Sen började vi olja in 16 stycken små lådor, och min förhoppning är att dom mörknar och får samma nyans som möblerna. Vi oljade dom i samma blandning för en massa år sedan. 

Det blev en för jäkla snygg hylla om jag får säga det själv. Synd bara att den skulle fylla en funktion i att förvara massa saker, det hade varit roligare om den hade fått stå där och bara vara snygg. Elvahundra kronor gick kalaset på, och det får man väl se som helt överkomligt?!

Valpen

Ett dygn med lilla valpis

29 april, 2017

Oj vad betuttad jag är i den här lilla valpen redan. Hon är helt underbar! (Påminn mig om detta när hon är mitt i sin könsmognad)

Jag och Rocky körde till Staffanstorp igår kväll, vi var så pepp båda två. Vi hälsade på lilla stumpan och sen satte vi oss och skrev papper. Tänk att detta är den första hunden jag har med skk-stamtavla. Vi hade bestämt att jag skulle swisha betalningen på plats, och det var väl bara den kvar. Så jag öppnar appen, knappar in summan och trycker på godkänn. Du har redan uppnått maxgräns för denna veckan. Whaaat? Visste ni ens att det fanns en gräns? Så jag loggar in på internetbanken, och där hittar jag att maxbeloppet är inställt på 3000:-, lätt ändrat tycker jag och klickar i ett annat belopp. Den här åtgärden kräver utökad användning för internetbanken. Va fasen alltså. Jag frågar om jag kan sätta in pengarna på hennes konto istället, och när jag ska göra det kräver det utökad användning att lägga till ny mottagare. Jag känner mig som en skurk där, en sån som åker och hämtar valpar och drar en historia om att banken ligger nere och drar utan att ge några pengar. Jag var säker på att jag skulle få åka hem utan valp. Men hon var snäll och lät mig ta henne med mig hem ändå. Jag betalde direkt när jag kom hem!

Jag har skaffat en bur att ha i bilen, och eftersom Morgan inte kunde följa med pga gnällig Nikki tänkte jag att lilla valpis skulle få åka hem i buren. Jag kom 100 meter sen tjöt hon där bak. Efter 1 kilometer fick jag stanna för jag trodde hon fastnat i nåt. När jag kört fel första gången fick jag stanna på en parkering och ta ut henne från buren. Nu skulle hon åka på golvet istället men det var inte lätt att få henne att stanna där heller. Det tog mig säkert en kvart att hitta ut från Staffanstorp för jag hade stängt av gps:en, nu trodde jag att jag skulle klara det, men koncentrationen var inte på topp, om man säger som så. 

Vid veberöd somnade lill-stumpan i mitt knä och där låg hon tills vi intog Gaddaröd. 

Här hemma travade hon in som hon bott här alltid. Sa hej till katten som fick en jätterumpa, och vidare till Troja som vände ryggen till, henne kunde hon inte lura med sin gullighet. 

Natten har varit hård, för hon var tvungen att sova i sängen.. Tvärs över min hals, och med vissa bett. Men inget kiss på hela natten. Tur det va..

Nikki blev så kär när hon träffade henne i morse, och jag är helt trött efter att ha vaktat henne hela dan. Det ska kramas, gosas och helst bäras så jag måste passa hela tiden. Jag dammsög och då satte sig valpen i Nikkis knä, och där tyckte hon att hon skulle sitta hela tiden. 

Vi har börjat klicka in, och försökt välja henne med att man kan sova själv, inte bara på mig. Och ni märker kanske vad jag kallar henne? Jag tänkte Aska men det känns inte helt bra i munnen. 

Leksakshuset

Inredning..?

24 april, 2017

Alltså, inredning är inget som nånsin intresserat mig. Det är kul att ha fint, och jag tycker att andra har det fint hos sig osv. Men jag har inget öga för sånt där, och därför har jag låtit det vara. Praktiskt går för estetiskt. 

Men jag har börjat intressera mig mer och mer. Morgan blev klar med brädeväggen i helgen, och jag hade bestämt mig för att det var bra där. Det där med att slipa och spackla resten av väggarna för att kunna måla kändes jobbigt. Men jag är inte så säker längre. Jag flyttade fram min gamla köpmansdisk och blev så nöjd. Den är sönder både här och där men trots idoga sökningar på internet finns inte denna modellen att finna längre. Får väl ringa Jysk och höra om man kan köpa nya skenor till lådorna iaf. Men nu har jag ingenstans att ställa mina böcker längre, och jag hade nån idé om en slags hemmabyggd bokhylla på den nu tomma väggen. Men istället snubblade jag över den här kreationen, och gissa vad Morgan gör nu?!Det blir ju inte precis samma, men en variant. En låda är klar och den ska betsas i samma nyans som köpmansdisken. Medans han spikar lådor kommer jag på att jag behöver kuddar till soffan. Inte alls min stil heller att tänka på sånt. Jag är så glad för rustas grejer och har hittat en kombination jag tror att jag gillar. Vad tror ni?Måste ju ha rosa nånstans..

Allmänt, Kläckning, Leksakshuset, Lillasyster

Ett uruselt humör

22 april, 2017

Jag vaknade i morse, solen sken in och jag såg att det slutat blåsa. Jag kollade på klockan och den stod på 06:21! Vem vaknar så tidigt på helgen? Jag vände på kudden men när jag låg där kändes det onödigt att somna om, jag hade mycket att göra idag. 

Så jag steg upp och bryggde kaffe, Rocky hade också sovit gott och kom upp samtidigt. Jag gick ut med Troja och öppnade för hönsen. Jag skulle göra rent till dom idag men det var lite för kallt så på morgonen så jag tänkte göra det senare. 

Det gick en timme och sen var stormen igång. Jag verkligen HATAR när det blåser, det får hellre regna faktiskt. Bara det regnar rakt ner. Så det var rätt kört att göra rent till några höns, ni kan ju själva föreställa er det här med storm och kutterspån. Men okej, jag behövde ju verkligen städa eftersom vi ska fira Nikki imorgon. Hon fyllde 2 i onsdags men det är rätt olönt att försöka ha nåt kalas för henne mitt i veckan med tanke på att hon absolut inte kan vara uppe mer än till halv 7. Efter det förvandlas hos till gremlingens ungar. 

Försök plocka undan med en tvååring i huset.. Så jag lämnade det till senare och drog fram dammsugaren istället. Då kom tvååringen och skulle vara där, och i släptåg hade hon sin dockvagn. Jag kom till toaletten och då ställde sig Nikki, med sitt släptåg, mitt på mattan som jag skulle dammsuga. Må hända att humöret inte direkt var på topp just då, och jag dammsög så gott jag kunde på den jäkla mattan. Då gick dammsugaren sönder. Helvetes jävla fan, skrek jag, samtidigt som jag slängde dammsugar-helvetet och insåg varför Nikki säger fan så fort det går emot henne. 

Nikki gjorde nåt med dammsugaren för en månad sen så adaptern mellan ny slang och gammalt rör gick av. Innan dess höll den i typ 5 år. Nu går denna nya sönder, på exakt samma vis. Unge! 

Jag satte mig i soffan och gjorde nån slags förlossningsandning när telefonen ringde. Det var farmor och hon fick allt jag hade inombords just då. En timme senare svänger en Kia in på parkeringen och i Kian låg det en dammsugare. Jag dammsög hela huset och svabbade av alla golv. Under tiden fick farmor skriva inköpslista till kalasets smörgåstårta. Sen fick farmorn följa med och handla allt, och sen fick hon lägga ihop skiten. Hepp. Nu är jag lugn. 

Vi bor som sagt i ett minihus och jag bjuder aldrig på nåt större, kaffe och kaka får det bli. Nu tänkte jag göra det liite finare, men bara med maten. Man får ändå äta vid tv-bordet, och på papptallrikar. Finns inte så mycket att välja på. 

Mitt kläck gick åt helvete. Maskinen började strula på dygn 15 med temperaturen och av 25 ägg blev det 7 (kanske 8 om den sista överlever) kycklingar. Så ni som ville ha kycklingar, det blir inget. Dessa vill jag behålla själv. Men om ni fortfarande är intresserade kan jag lägga in av mina egna ägg.