Allmänt, Min förstfödde

Kalas, avtryck och eye-fi

25 september, 2016

Idag har Rocky varit på sitt första ”dagis-kompis-kalas. Det var Leon som fyllde 4 år och Rocky var mycket spänd. Det var jag också och en viss oro att man skulle behöva åka hem och skämmas satte mig på skithuset en lång stund. Han pendlade mellan att han inte ville åka alls, till att bli helt överenergisk, till att vilja åka NU NU NU. 

Jag hade lovat att följa med och jag var lite rädd att han skulle vara alldeles för osäker och klamra sig fast i mitt ben, men jag hade inte behövt vara orolig för han lämnade mig nästan meddetsamma för att gå och leka. Det var jag som blev ensam istället. Jag studerade hur han betedde sig i grupp och jag blev glad över vad jag såg. Nästan lite generad när jag såg att han satt och pussade på en tjej. Han är visst en liten tjejtjusare förstod jag sen. Träbonnar, väst och skjorta – min påg. 

När vi var klara frågade jag honom om vi skulle åka till stan för att köpa nya vinterkängor till honom, dom andra som han envisas med att ha varje dag har (thank you lord) gått sönder. Jag hade tänkt skodej först men på väg dit kom jag på att jag hade ett gammalt presentkort på skopunkten som jag inte visste om där var nåt på, och hur länge det gällde så det var bäst att starta där. Rocky hittade ett par han ville ha direkt, mamman var inte lika imponerad, även om hon gillar lila. Jag försökte på alla sätt och vis styra honom på ett annat håll, men inget jag visade passade herrn. Till slut frågade jag honom om det verkligen inte fanns nåt han tyckte om? Jo, sa han. Jag ska visa vilka jag vill ha, och sen gick han bort till dom där lila igen. Jag fick honom att prova två andra par och dom gick väl bra – om han fick dom andra också. Jag fick ge mig. Jag vet att han är envis och hade jag inte köpt dom hade han inte tagit dom andra på sig heller. I kassan visade det sig att jag hade 251:- på presentkortet och fick betala 147:- för tre par skor. Har jag sagt att jag älskar klipp?
Rockys val vs. mammans val

Snabbt som attans skulle han byta till nya skor och att dom var alldeles för stora gjorde inget. Jag trodde han skulle landa på näsan när vi susade inom biltema för att köpa armeringsjärn. Envis var han ja, och jag försökte med att dom var för varma men han kontrade med att dom var kalla. Var inom mediamarkt med och tittade på en ny kamera. Jag vill jättejättegärna ha en kamera med Wi-fi. Tänk om man kunde springa runt med systemkameran och få bilderna rakt i mobilen, låter fint va? Jag stod och drog i en kamera, nästan likadan som min men då med wi-fi. Det känns ganska onödigt att köpa en likadan kamera, 4 pixlar mer bara, visserligen hade mina objektiv jag köpt passat men ändå.. Så jag frågade om det inte fanns nån grej man kunde köpa för att uppgradera sin gamla istället och det sa hon fanns. Jag hann bli glad där en stund men det sjönk rätt fort för det fanns inte. Däremot skulle det finnas minneskort med eye-fi och på så sätt ska det gå att lösa. Ett sånt kommer jag köpa och jag hoppas verkligen det funkar. Jag behöver ju egentligen inte en ny kamera. 

Sen har vi städat och tvättat bilen. Två barn satte sig i förarsätet och låtsades köra bil – jag hann dammsuga hela resten av bilen utan gnäll. När jag sen skulle ta förardelen då blev det gnäll så det räckte för hela bilen, och det var den lilla humörskan som gnällde, min store gjorde allt i sin storebrorska makt att få henne på andra tankar. 

Hur har er söndag varit?

Jag

Happy pink

22 september, 2016

Jag beställde två par brallor. Ett par happy pink och ett par candyrosa/camo. Jag trivdes inte alls bra i de sistnämnda av nån anledning, men happy pink var så jag!Jag svidade om snabbt och åkte mot Hundskola. Dom passade mig så bra att Linda inte ens såg att jag hade dom på mig. Sen började jag röra på mig, böja mig och greja, och plötsligt var dom för stora. Sånt suger. Nu har Vera hårat på dom så jag kan inte lämna tillbaka dom. Och det hade kanske inte spelat nån roll eftersom Nikki lyckades rita på returlappen dom två sekunderna jag lämnade en bläckpenna inom synhåll för att klistra igen påsen. 

Dom var jäkligt bekväma. Så bekväma att jag funderar på att beställa ett par till i en storlek mindre. Bäst att vara förberedd när hektona smyger sig både uppåt och neråt. 

Jag

Vilken ska jag välja??

19 september, 2016

Jag tänker köpa ett par nya byxor. Jag har suktat rätt länge nu och igår bestämde jag mig för att beställa ett par. Då har dom såklart kommit med ännu fler jag vill ha! Vilken ska jag välja?Jag får alltid sån här beslutsångest. Jag hade siktat in mig på de nedersta innan, men då fanns inte dom andra. Jag kan inte bestämma mig. Hjälp! 

Vill du ha ett eget par kan du köpa det HÄR

Allmänt, Lillasyster, Min förstfödde

Helgens äckligheter

18 september, 2016

Det har varit mycket att göra i helgen. Eftersom Rocky var på sleep-over passade jag på att både ge honom ett eget rum, och städa lite mer ordentligt i huset. Det är en sak jag blir tokig på, pojkar och deras siktande snoppar. Jag tror Morgan är rätt bra på att sikta rätt, men Rocky är fortfarande under utbildning, och man kan väl tycka att han kunde sitta ner tills han behärskar tekniken – men ikke då. Det är en väldigt stark doft av urin på vår toalett, och jag städar, för att känna samma doft dagen efter. 
Jag flyttade grejer mellan deras rum, sorterade bort och sorterade rätt. Nikki var jätteglad för det kom ju fram en massa av Rockys gamla leksaker. Sen städade jag toaletten ordentligt, och den där jäkla pissdoften är jag säker på sitter mellan toastolen och klinkern, så jag gnuggade ordentligt med en tandborste. 

Sen kom Rocky hem och han blev väldigt lycklig för sitt ”nya” rum. Han var trött och somnade nästan direkt. Vi hade lite att fixa här nere, jag snuvade ihop några nya taklampor till köket och Morgan satte upp en ny barngrind som ska hålla hundarna i köket när vi inte är hemma. Dom har en tendens att hamna i soffan om dom är samma rum som den, och hade det värsta som kunnat hända varit hår hade det inte varit så farligt. Men den senila kamphunden hoppade upp i soffan – tyckte inte den var bekväm nog och började gräva. Det var ingen bra idé och vår soffa för massa tusenlappar har nu två stora hål i sig. Bracka!

Vi gick och la oss och sen hör vi Rocky komma ner för trappan, och sen hör vi hur han går rakt in i grinden. Sen blir det tyst och sen hör vi nääää nu kommer det kiss i mina kalsoooonger. Stackarn. Han hade inte hittat rätt på sitt rum heller för det var ju mörkt, så först hade han gått in i väggen däruppe innan han hittade trappen och sen var där en grind i vägen. Lille vän. 

Nästa äcklighet stod jag själv för morgonen efter. Jag skulle borsta tänderna. Nikki har nån grej med tandborstar och hon använder dom alla för att hitta sin favorit, antar jag? Fastän min har en egen plats är den nästan aldrig där, antingen är den i nån låda eller så ligger den på handfatet. Jag såg en jag kände igen och körde på. Det var en för jäkla bra tandborste, tänkte jag. Ni vet när den är så där hård så det verkligen känns som den borstar rent. Jag fortsätter tänka på min braiga tandborste, undrar när jag öppnade denna? Tog jag medium eller soft. Synd att det inte går att köpa den som är hård längre, och sen spottar jag, tittar på min tandborste för att memorera den så jag vet att den är bra. Den är helt röd. Det är lite konstigt för jag har bara sett gråa tandborstar på sista tiden, och sen har dom nåt streck med olika färg. DÅ slår det mig. Det är en tandborste jag lagt undan. Och det är samma tandborste som JAG tvättade kanten mellan toastolen och klinkern igår. JAG HAR BORSTAT TÄNDERNA MED TOABORSTEN. Skjut mig. En tandborste kommer lastad med kiss och Emmas saliv. 

Allmänt, Lillasyster, Min förstfödde

250 gram ostbågar 

16 september, 2016

Det har varit fredagsfeeling hela dan. Det är en ganska ny känsla men ack så skön. Jag har varit på ett stålade humör hela dagen, DET ÄR FREDAG. När jag borstade tänderna i morse blev det väldigt tyst här. Jag hittade båda barnen i vår säng och jag blev lite förbryllad över hur Nikki kommit upp där? Jo, Rocky hade lyft upp henne och efter mitt påstående om att det inte var så bra för hon kunde trilla ner och slå sig, fick jag svaret att jag fick hålla koll på henne. Kul kille. Jag slutade lite tidigare idag, egentligen fick jag gå redan klockan 14 men om man känner mig så ska jag ”bara” först. Jag vill alltid lämna allt tiptop för jag vet själv hur irriterad jag blir om nån lämnar jobbet halvdant. Jag ville ha all disken fixad och alla kunderna skulle fått sitt, men det blev ändå att jag slutade en timme tidigare. Då drog jag en fuling.. Jag åkte hem istället för att hämta barnen. Jag hann tömma diskmaskinen, sätta igång en maskin tvätt, dricka en kopp kaffe (ifred) och åka till Lantmännen för att köpa en ny kaffekanna. OCH hämta ett paket på Konsum. Det var effektivt och kanske inte helt korrekt, men det är inget jag brukar göra. Förlåt. 

Efter dagis hade vi bokat date med Linda. Hon låg och sov när jag kom istället för att ha kaffet igång som hon lovat. Jag har aldrig sett nån gå från sovande till sittande så snabbt nån gång förut. Synd att jag inte snapchattade detta, hade varit bästa klippet. Linda bor på samma gata som farmor och farfar och passande nog ville dom ha Rocky på övernattning. Rocky och Jonathan gick bort där och mitt mammahjärta tog ett litet skutt när han faktiskt vågade gå iväg utan mig. Han är ju lite rädd och osäker på sånt och man ska alltid följa med honom, men idag följde han gärna med nån annan. 

Jag började så smått med att flytta Rockys rum när jag kom hem, men jag kom inte så långt. Nikki var jättetrött efter sin jobbvecka så hon fick lägga sig tidigt. Morgan hade köpt ostbågar som är så nyttigt. Jag älskar gamla ostbågar, ni vet när dom blivit så där sega och goda? Nu hade han ju inte köpt gamla ostbågar utan nya och alldeles för krispiga. Jag löser det, med en sprayflaska vatten och ett kylskåp. Sen sprayar jag lite till, sega ska dom vara. Nu är dom slut. 

Allmänt

Vatten över huvudet

15 september, 2016

Jag verkar ha tagit mig lite vatten över huvudet. Jag klarar allt, det är iiinga problem, jag kan jobba, jag ställer upp. Men det är lite för mycket nu. Jag jobbar två dagar i veckan 9-20:30, och två dagar jobbar jag till 16 och sen kör jag rakt till Malmö. Jag måste inse att jag inte är 25 år längre, då kunde jag jobba hur mycket som helst för jag hade inga barn att ta hand om, och inget krav från andra hur hemmet skulle se ut osv. 

Min nya chef är förstående och han har försökt få in någon som kan ta mina kvällar, men ungdomar idag verkar inte vara så sugna på att jobba? Jag själv har jobbat 40 timmar (minst) i veckan sen jag var 16. Men så har jag också försörjt mig själv sen jag slutade nian. Jag har aldrig haft några föräldrar som betalt min mobil som jag kastar i väggen när jag blir sur på nån, och sen ger mig en ny. Mentaliteten förändras antar jag. 

Så ja, det är därför jag är lite frånvarande här. Jag vaknar, dricker kaffe, utfodrar barn och försöker umgås en liten stund. Sen lämnar jag barn och sen jobbar jag. Barnen sover när jag kommer hem och jag rasar i soffan. Nåt positivt med det här är att jag fått fredagskänsla! Tänk lediga helger, det är en lyx jag aldrig upplevt under mitt sjuttonåriga arbetsliv förut. 

Allmänt

Nu flyttar jag! (Och vi)

11 september, 2016

Jag bar ner alla sängkläder imorse, slängde dom i tvättmaskinen och sen blängde jag på Morgan. Han suckade och gick ut och hämtade verktyg. Han mätte nämligen lite igår, och kom fram till att om man skruvade sönder trappan lite grann skulle det gå att ta ner sängen det hållet. Det tog minsann längre tid att skruva sönder trappan än att sen få ner sängen, det var gjort i ett kick. Sen gick Morgan ut och kvar stod jag, med en sängram kvar på ovanvåningen och ett par bråkiga barn. Men nånting hände, barnen blev änglar och satt som ett par små ljus i soffan medans jag försökte klura ut hur jag lättast skruvade i sönder sängramen i så små bitar att jag fick ner den, men i så stora bitar att jag inte glömde hur det satt. Jag hade stenkoll på hur allt satt tills jag bad Morgan om hjälp och han satte ner grejerna i nya sovrummet. Då hade jag glömt allt. Och dessutom hade änglarna nu flytt sin kos och vi var i samma gamla gängor igen. Alla vill skruva och alla ska hänga på allt och alla ska ha samma saker. Det var med en viss lättnad klockan slog middagslur, och då fick jag ihop allt. 

Jag och mamma körde på loppis i Huaröd och Rocky handlade upp alla mina pengar. Det var en dyr loppis i år och minsta lilla skitgrej som man inte tycker är värt nåt kostade minst en femma. En mullvadsfälla som var rostig och saknade en del, en femma. En söndrig liten leksak, en femma. En bok som man i vanliga fall får kastad efter sig, en femma. Ett bord när dom höll på att stänga och skulle kasta, en femtiolapp. Och så tjugo spänn i inträde, ingen kul loppis faktiskt. I år får everöds loppis mitt högsta betyg faktiskt. 

Sen har jag fortsatt i mitt sovrum, hängt upp mer kläder och packat ner alla tyger i en byrålåda. Jag funderar på vad jag ska ha på väggarna och undrar när nån ska fråga vad jag ska ha för gardiner? Då ska jag svara att jag inte ska ha några jäkla gardiner. Hatar gardiner. Hängde upp kökslampan ovanför sängen för jag är trött på att slå skallen i den varje gång jag reser mig från köksbordet. Nu hänger den på Morgans sida så den är inte mitt problem längre. Och här, på den vita fina vägg som är 1,50 bred, ska det hända en fantastisk sak. Här ska det stå ett litet bord, och på detta lilla bord ska min lilla symaskin stå stationerad. Och det ska bli så skönt, att kunna ha den uppe och ha en plats man kan sitta och sy vid utan att behöva packa ner den för att skydda den mot små fingrar. Det kommer bli så bra. 

Allmänt, Djuren

Fylld garderob och hönskvalster

10 september, 2016

Det var med lätta steg jag steg upp idag. Jag trodde att idag var dagen jag skulle få mitt sovrum här nere. Jag började hänga in kläder i garderoben, och jag tvättade som en tok bara för att det skulle lukta gott. Sen började jag bära ner alla kläder från byråerna och sortera upp vad som skulle hängas och vad som skulle kastas, jag är lite imponerad över min klädbantning, från 7 lådor till 3! Mitt i mitt klädhispande frågade jag Morgan hur vi skulle få ner sängen? Det visste han inte, när den kom in användes en traktor med lastare och ett fönster. Nu är traktorn såld för han ville ha en bobcat, men bobcaten hjälper fan inte när man behöver ha ner en säng. Så då gick Morgan ut. Det här rummet blev kanske min walk-in closet som jag drömde om?När Nikki sov var jag ute hos hönsen, det var dags för rengöring. Jag är med i några hönsgrupper på Facebook och där har jag blivit uppskrämd med både löss och kvalster, och det är så jäkla äckligt. Jag går igenom hönsen flera gånger i veckan och letar löss, och jag letar efter röda hönskvalster ungefär lika ofta. Gissa vad jag hittade idag? Jag såg några små prickar i taket, och det är så man ska upptäcka dom jävlarna, och vill man vara säker ska man trycka ihjäl en, kommer det blod är det skit. Jag tog en hacka för att skrapa bort skiten och det blev blod i hela taket. SKIT! Jag var helt full av kvalster och allt annat med. 

Jag har läst att man ska använda kiselgur mot detta och som tur var hade jag det hemma. Nu är hela boden vit och jag använde upp nästan hela spannen. Fan va äckligt. Det är säkert dom jäkla skatorna som varit inne och stulit ägg som kommit hit med det. Usch. Äckligt. Hoppas detta hjälper annars är det ett jätteprojekt att få bukt med det här. 

Allmänt

Snart snart snart

8 september, 2016

NU tror jag att vi snart kan flytta ner. Morgan har satt i den nya dörren idag och vi har beställt garderobsdörrar. Det blev två vita dörrar och en spegel. Det är riktigt bra service på optimera i Åhus! Inredningen till garderoben gjorde jag ju en skiss på förra veckan som jag lämnade fram till byggare Morgan lite fint, ”är det här genomförbart?” Och det var det! Jag är mycket nöjd, både med arbetet och priset. 1700:- har det gått på, och då har vi räknat både skruvar och färg. Istället för nåt rickigt skit från skånska byggvaror som jag hade fått spel på direkt. Jag ska HÄNGA alla kläder jag har (wish, here I come). 

Allmänt

Faen!

6 september, 2016

Så himla dumt att Rocky är rumsren. Jag hade verkligen behövt en sån här så han hade lärt sig pricka rätt. Och tyckt det varit kul att kissa. Med en hand på häcken och bra put. Pinka grodor i munnen är väl alla pojkars dröm?Det måste fan varit en ikke-städande man som kommit på det här. Man tror det är ett skämt, men det är det inte. Det kostar 50 pix, och var kan man hitta det? På wish såklart.