Allmänt, Djuren

Allvar igen

28 juni, 2016

Då var dom här lediga dagarna över men jag känner att jag fått ut mycket av dom. Idag var sista dagen och då hann jag med att göra rent hos höns och kycklingar och så fick jag besök av Ulrika med barn. Ulrika ville väl se så min pärlhöna mådde bra efter förra umgängets resultat, och det gör hon ju. Fjädrarna har kommit ut på ryggen igen och det är nog bara jag som ser att dom inte passar in med dom gamla. Vi drack kaffe och traggade och när hon skulle köra smet KattNisse ut genom grinden, och när jag försökte skrämma in honom igen fick han panik och sprang in i staketet flera gånger och till slut ut på vägen. Där kom det en bil och dom som körde den sket fullständigt i att det kom en katt farande. Det blev världens kalabalik men jag hoppas att han lärde sig att det är skit att vara på den sidan staketet. 

Han har ju precis börjar gå ut, min käre KattNisse. Dörren har stått öppen i flera veckor men han har hållit sig på trappan. Glad var jag tills han blev modigare. Idag var han ju då övermodig och har både varit ute i skogen och gått vilse typ, det var ett jäkla galande i alla fall och han såg uppriktigt lättad ut när jag kallat på honom och han hittade ut. Sen var ju hönsen ute och då gav han sig på dom. Det är synd att mina tuppar inte lärt sig försvara sina hönor än, för då hade han nog slutat ganska snabbt. 

Alla mina hönor där ute börjar fatta att jag är bra nu. Innan var det bara mina egna kycklingar som var framme när jag grävde och sånt, men nu är alla intresserade när jag kommer med spaden. Och vi hittar feta maskar må ni tro. Dom är så stora att det inte går att svälja dom hela, nästan som kopparödlor ibland. Och pärlhönsen tyckte inte om sitt nya boende, när Morgan skulle släppa ut dom i morse var redan pärlhönsen igång med att leta mat – utanför hönsgården. Dom har i alla fall skött sig idag och bara varit på väg till grannen en gång. 

Tamhetsträningen på kaninerna har lönat sig och dom är numera nyfikna och klappvänliga. Och så är dom två månader gamla och redo att hitta nya hem. En blå och två svart/vita, mestadels hermelin men mamman är även blandning mellan Rex och dvärgvädur. Har du ett bra hem att erbjuda?

No Comments

Leave a Reply