Leksakshuset

Helgen

15 oktober, 2018

Vi har kämpat skitlänge med att få ordning i det här huset. Vi började direkt efter köp med att vi skulle byta tak. Lånade pengar direkt och köpte hem plåt och det skulle bli så jäkla enkelt. Det var enkelt att slänga ner gamla takpannor och sätta upp läkt, men att få upp rak takplåt på ett hus från 1935 var allt annat än lätt och vi bara sket i allt. Det stod så i nåt år, tills vi hade sparat tillräckligt med pengar för att hyra in nån att lägga tak. På vår skorsten står det ”Polen 2006”.

Sen rullade det på, toaletten -07, köket -08 -09 och sen småpill. Det gamla köket stod kvar rätt länge, men sen blev jag gravid och nu behövde man nånstans att ha ett köksbord. Vi blev färdiga med den delen 30 okt 2011 och då var jag jättenöjd. Ja, då tyckte jag om det där. Tyckte det var snyggt med svart där på panelen, och det skulle ändå bli ljust av det nästan vita golvet och vita väggar.

Sen kom dagen jag fick värkar. Det var ett helvete, och jag fick fram och tillbaka i köket. Man kan ju tänka sig hur jag ont jag hade om jag berättar att 4 klinkerplattor släppte när jag gick på dom.

Sen började det lilla barnet dagis. Mitt i vintern. Jag tvättade hans overall för första gången, hängde den på torkställningen i köket, och VEM kunde tro att den skulle droppa vatten på mitt nästan vita golv och fördärva golvet på kuppen? Inte jag i alla fall.

Jag har stört mig på dom här golven sen dess men vi har ändå inte kunnat komma överens om vad vi ska ha för golv. Klinker känns ju mest praktiskt i kök, och att lägga nytt parkett i köksdelen känns rätt lönlöst för samma sak lär ju hända igen. Jag sökte på linoleum-golv, för det kändes som en bra grej och då fick jag reda på att man nu uppdaterat det till vinylgolv, och det ska dessutom vara nästintill vattentätt.

Morgan kändes väl inte helt med på idén.. förrän i fredagskväll, ”bauhaus har öppet till 20 ikväll!” Så vi drog, och på vägen dit bestämde vi att vi skulle köra samma golv i båda delarna. Vaknade full av energi i lördagen, gjorde rent hos kaninerna, sen hönsen, fortsatte in och rev upp golvet i köksdelen, drog ner lister och sent på kvällen började vi lägga nytt golv.

Det blev helt fel och vi fick riva upp allt på söndagsmorgonen. Men vi började få till det till slut och när vi kommer till kyl och frys inser vi att golvet kommer inte att räcka.. en ny runda till bauhaus och senare på kvällen var allt klart. Och det blev så bra! Ljust och mjukt.

Men vet ni? Sen passade inga lister och socklar längre.. eller diskmaskinen ens. Små projekt kan bli stora så fort. Morgan har legat i idag och han hade en överraskning med.. Vi har blivit med taklister! Det har vi inte haft sen varken köket eller köksdelen fixades.

No Comments

Leave a Reply