Jag, Tips

Högst vetenskapligt

8 februari, 2019

Jag har varit rätt så imponerad över att jag inte varit förkyld nån gång i vinter. Jag menar, ungarna är ju ständigt snoriga och Morgan var rätt kass med feber och halsont för några veckor sedan. Jag tackade mitt jobb för mitt immunförsvar.

Sen sprang jag över nån undersökning på Facebook (där allt är sant) där det påstods att rödvin innehåller bla-ha-bla-ha som håller förkylningen borta. Genast såg jag kopplingen till mitt vin-intag och kände mig rätt nöjd med boxen på vasken.

I tisdags körde jag slut på rödvin. Jag är ju rätt så förutseende, om jag får säga det själv, och hade beställt till eltjänster så det kom till byn i onsdags.

Tror ni inte jag glömde hämta ut det? Och sen glömmer jag det IGEN på torsdagen.

Gissa vad som hände på fredagen? Idag alltså. JAG ÄR FÖRKYLD. Min näsa har runnit och varit täppt, jag har nyst hur många gånger som helst idag, och jag ser kopplingen. Inte ens en veckas intag av ingefärashot har gett samma motstånd som rödvin.

Det kändes jäkligt viktigt att hämta ut vinet när jag slutade jobba idag. Och det här är faktiskt märkligt – två klunkar vin gjorde att det täppta i näsan släppte. Ja, alltså jag provade inte förrän jag kom hem, men ändå!

Tänk vad Facebook-forskningen ger oss ♥️

2 Comments

  • Reply Eva 8 februari, 2019 at 20:32

    Måste vara någon omvänd allergi i stället. Om du inte får rödvin får du en allergisk reaktion…

    • Reply Emma 8 februari, 2019 at 20:45

      Du litar inte riktigt på Facebook-forskning?

    Leave a Reply