Djuren, Kläckning

Kuckeliku klockan är sju

24 januari, 2019

Det var en lördagmorgon för 3 veckor sedan. Jag hade precis varit ute med Askan och skulle mata hönsen. Jag matade dom i den stora buren och när jag kom till den lilla fattades det en av hönorna. Jag skulle bara precis gå ut och se om hon var ute och kanske bakom boden, och där, i fällan, som stått på samma plats i ett helt år, satt det en iller!

Jag spring in och hämtade telefonen (jätteviktigt, jag vet) fotade fanskapet och började skicka runt den till alla som jag kunde tänka mig ville se en bild på en iller.

Alltså, hönan gick där ute och fatta vilken tur jag hade som hade alla mina djur kvar?! Jag hade inte ens nåt bete i fällan. Nåväl, illerfanskepet åkte på första tåg till en gård i Norrland där han nu har det bra tillsammans med alla andra djur som flyttar till den här gården.

Jag tror att jag berättat om jakten på gröna ägg och att jag kläckte fram cream legbar och araucuana? Dom har i alla fall börjat värpa och det är fanimej en fröjd att hämta ägg nu för tiden. Kolla bara.. Jag fick en tupp i kläcket och han går nu som ensam tupp i hönsgården. Jag ska kläcka lite snart tänkte jag och se vad för roliga äggläggare det kan bli av dom. Och kläcker jag redan nu kanske dom värper till hösten?

No Comments

Leave a Reply