Min förstfödde, Tips

Langos-kväll

28 januari, 2019

Rocky gillar ju langos och brukar äta en hel del när det serveras. Blev ändå rätt förvånad att han kunde trycka i sig fyra stycken. Flera har frågat efter recept så jag tänkte dela med mig av det nu när jag har det i huvudet.

  En halv paket jäst
  3 dl ljummet vatten
  1 tsk salt
  2 kalla och gamla potäter
  Minst 7 dl vetemjöl special
 • Blanda jästen med vattnet och salt. Riv ner dom gamla pärorna och ös på med mjöl. Veva. När du fått i 7 dl mjöl behövs det säkert 2 dl till. Kanske ytterligare 1 dl om du ens ska kunna röra degen.
 • Låt det jäsa i skålen 30 minuter.
 • Sen står det i receptet att du ska kavla ut 10-12 bitar, men gör man som jag och har det på bakplåtspapper är det ingen bra idé. Det klibbar fast som fan. Gör små bollar och låt jäsa under duk ytterligare 30 minuter. Under tiden startar du fritösen – 180 grader.
 • Sen när dom jäst färdigt brukar jag försöka få dom tunna, helst uppe i luften, för annars klibbar det fast. Vid önskad tunnhet (sväller vid tillagning) petar du ner kladdet i fritösen. Vänd efter ett par minuter och dom är klara när dom är gyllenbruna. Ta-daa!
 • Vi har haft en bra helg. Jag jobbade länge i fredags kväll på pensionärsföreningen. Det var trevligt. Sen sov jag länge på lördagen. Och söndagen oxå.

  Barnen ville åka pulka på söndagen och Morgan hade plogat snö så det var en bra hög som låg på parkeringen. Inte så åk-vänlig dock. Jag fick nytta av mitt breda arsle och efter att ha kanat ner ett par gånger på röven hade vi en perfekt, om än brant, backe. Nikki tappade det i höjd med att gå ner för trappen men Rocky var pepp, och det blev en riktigt snabb åktur ner..

  No Comments

  Leave a Reply