Leksakshuset, Min förstfödde, Projekt

Nya möbler

30 september, 2017

Jag har slösat massa pengar idag. 

Jag åkte till lokalföreningen direkt i morse, det gör jag alltid första lördagen efter lön, för då ska det inhandlas mat till alla djur som räcker en månad, och tanken på bilen ska fyllas, men den räcker absolut inte en månad. 

Sen skulle Rocky på kalas och vi fick uppleva ett utbrott som inte ens kan beskrivas. Jag blir ledsen och frustrerad, tappar tålamodet, och det hela slutar med att Rocky åker upp på sitt rum och jag tar Nikki och valpen i bilen för att åka och lämna paketet iaf. Han ger sig på oss när han blir sådär arg och jag ville helt enkelt inte lämna alla med Morgan. 

Det började ju jättebra, han ville att jag skulle sy med mössa med superman till kalasbarnet, och han hjälpte till med att sy, slå in paket, och rita på ett kort. Sen kom vi till att han skulle ha kläder på sig och då flippade allt ut. 

När allt lugnat sig åkte vi till Hammenhög istället. En kund tipsade mig om hans affär när jag sa att jag letade efter linneskåp. Han var en sån som tömmer dödsbon och det är väl där jag ska leta. Jag snokade runt i butiken och hittade några skåp i stilen jag ville ha, men måtten var helt fel. Däremot hittade jag några kistor med platt lock, och jag har varit lite sugen på att använda ett sånt som soffbord. Morgan tyckte dom var för små. Precis när vi ska gå ser jag kunden och han vinkar in mig på lagret. Jag kollar några skåp till men ser inget jag gillar. Jag hittar en ny kista, men den är också för liten. ”Vill du ha ett bord?”, sa han. ”Jag har ett fräckt här.. nånstans.” Så snor han runt, och hittar ett jättefräckt! Ett fyrkantigt, i gammal stil med lådor i. Jag ser en prislapp, 900:- och det ligger inte i min budget. Så säger han själv att det är en hund som gnagt på hörnorna, och jag kontrar med att då måste det vara billigt? ”Tja, du kan få det för 350:-.” Så jag köpte mig ett nytt soffbord. Men innan jag gick berättade jag om mina kriterier för ett linneskåp och han upplyste mig om att då heter det drängaskåp. Så jag hann väl bara komma hem innan jag öppnade blocket-appen och sökte på det istället. Och jag hittade. I djurröd för 500:- och det har vi också kört och hämtat. Nu ska det visst penslas med nåt för det kunde finnas or i det, och sen ska jag måla det vitt. Och så ska jag googla hur man tillverkar (eller köper) ornament för det hade varit fint på. Imorgon är det djurmarknad i brunnslöv, på franks zoofor. Egentligen har jag väl knappt råd att åka dit, men jag vill väldigt gärna ha nya pärlhöns. Jag håller ett par tummar att några försäljare jag träffade i Hästveda ska vara där. 

No Comments

Leave a Reply