Allmänt, Kläckning, Valpen

Vårtecken

24 februari, 2019

Jag är fullt medveten om att vi bara är i februari, men visst känns det som vår? Idag har vi haft 10 grader varmt, liiite för blåsigt för min smak, men ändå jäkligt bra.

Jag letar vårtecken och lite överallt hittar jag grejer som kommer upp ur marken. Förra året köpte massa lökar som jag satte ner lite varstans. Nu har jag ingen aning om vad som kan komma upp. Spännande!

Ett tydligt vårtecken är att jag fått första kullen kycklingar för i år. Jag lyckades få ett riktigt bra kläck på endast egna ägg. Det blev hela 22 (!!) kycklingar. Skittrevliga och pigga, ingen som dött ens efter. Måste va bra avelsdjur? Ska bli kul att se vad det blir av dessa. Jag hittade nyckelpigor i trädgården idag. Är inte det vårtecken så säg? Först en som jag skulle fota och sen har jag sett ett par till. Så himla mysigt. Hunden har vårkänslor och plöjer i trädgårdslandet. Vi hade duster om det förra året för det var ju lagom kul att hon rejsade runt där när jag sått, men sätter jag spaden i får det var vara ok. Och hon hjälper ju faktiskt mig att slakta ogräset. Solen sken så fint idag och jag skulle passa på att ta lite snygga bilder på henne nu när hon glänser så mycket (får nutrolin-olja), och precis när vi kommer ut ringer telefonen. Jag tragglar på som vanligt och när jag lägger på har solen flyttat sig, och hunden har börjat frysa. Ingen glad Aska kan jag lova.

No Comments

Leave a Reply