ätbart, recept

Snabb & somrig dessert

27 maj, 2017
* Skivade jordgubbar * Skivad kiwi * Skivad färsk ananas * Hackad bra choklad 
* Vispgrädde med vaniljstång * Varva allt i ett fint glas *
Njut
IMG_4579
styrketräning

Tips på styrkepass

26 maj, 2017
Vill tipsa om ett grymt bra pass som får svetten att lacka….
Här kan du lägga på vikt och verkligen testa det tunga. Totalt får du 100 rep/övning.
Värm upp ordentligt.
Varv 1:
Övning 1:  40 repetitioner knäböj, gör så många du orkar i ett svep, mellan 10 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.
Övning 2:  40 repetitioner sumomarklyft, gör så många du orkar i ett svep, mellan 12 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.
Övning 3: 40 repetitioner armar i dragmaskin, gör så många du orkar i ett svep, mellan 12 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.
Varv 2:
Samma sak men totalt 30 repetitioner per övning, 15 repetitioner i ett svep innan du laddar om.
Varv 3:
Samma sak men totalt 20 repetitioner per övning, 10 repetitioner i ett svep innan du laddar om.
Varv 4:
Samma sak men totalt 10 repetitioner per övning, alla repetitioner i ett svep utan vila.
Tanken är att du ska ha samma vikt på alla varven och eftersom du gör allt färre repetitioner per varv kommer du att orka. Var inte feg när du väljer vikt utan lassa hellre på ordentligt och vila när det behövs.
Kör hårt!
IMG_4528
livet

LEDIGHET!

25 maj, 2017

L E D I G!!! L Å N G L E D I G!!

Hur skönt är inte det!!! Igår var jag med och körde pass med klubben, klubben jag ska köra med på Vätternrundan 48 km skramlade vi ihop en onsdagskväll. Kändes bra, mycket bra. Blir bra det här!

Nu fixa och dona här hemma. Och jag har så roliga nyheter som jag inte kan avslöja ännu. WOOP WOOP! Fasen, tydligen skall man kämpa sig igenom livet. Starka människor testas….måste vara så. Så mycket som händer mig och har hänt…jösses! Ni får suga på karamellen i två veckor till….

IMG_1335

livet

Let me jump

22 maj, 2017

Unknown-2

Längtar efter att få ta steget…kliva över framtidsmuren och hoppa på något nytt….jag ser och jag hoppas mina tankar och drömmar är med mig….vill ”du” hoppa???…JA!

cykel

Morgonpass 05:45

21 maj, 2017

Som jag sa igår. Lade mig tidigt efter jag lagt fram kläder. Och klockan ringde 05:15. Uppstigning. Frukost och sedan drog jag iväg på cykel. Det blåste rätt duktigt imorse. Solen visade sin bästa sida. Varmt och skönt, men tufft. Bara trampa och trampa. 64 km varav 20 km i medvind, resten kämpande. En lång-seg-backe på 15 km…upp och upp till åsen, i motvind…sen vände det äntligen. Jag är så nöjd. Jag krigade själv och satte några mil till!

76,6 mil är jag nu uppe i innan Vätternrundan. Jag är NÖJD! Kommer få ihop bra många fler om allt klaffar som det ska.

IMG_1419IMG_1422IMG_1424Skärmavbild 2017-05-21 kl. 09.19.43

cykel

nytt kvartal och ladda

20 maj, 2017

Lördag och kvartalsutbildning. Les Mills – Sprint. Galet jobbig och rolig release. Helt slut och till-och-med träningsvärk  i ryggen nu…ni ser…Sprint It´s The Thing!!!

Sprint 8. Längtar tills vi får kittet och kan träna in.

Morgondagens pass..tidig morgoncykling är tanken. Ni vet…tidseffektiv. Tänkte mig ca 06:00…ungefär 6 mil. Det bli nog bra. Kläderna framlagda och sängen kallar tidigt.

IMG_1088

crossfit, Högintensiv träning

Onsdagspasset…….kräkpass…

18 maj, 2017

Fy fasen vilket kräkpass det var igår kväll på gymmet…. Trött i armar, axlar och kräkfeeling…..precis som det skall vara…hade behövt cykla, men ni vet LIVET!

Conditioning
“Swetec Fight Gone Bad”
4 Rounds Of best time!

*1 min Wall Ball (10/8 kg, 3 m)

*1 min Sumo Deadlift High-Pull (40/30 kg)

*1 min Box Jump (minst 50 cm)

*1 min Push Press (40/30 kg)

*1 min Step up

*1 min Rest

Klockan stannas inte mellan stationerna.

IMG_1409 IMG_1408

cykel, event

Cykel event med skoda

17 maj, 2017

Jag ville låta Nellie få sitt eget inlägg…fortsätter här..

Igår var jag och 3 tjejkompisar på ett peppande event i Sölvesborg. Skoda och Bilcentrumgruppen anordnade cykelevent inför Vätternrundan.

När vi kom dit, var röda mattan utrullad, snittar och cider i champagneglas! Så lyxigt!

Odlo kläder pratade om hur man ska klä sig och varför. Enervit presenterade sina produkter och varför man behöver energi före, under och efter lopp. Vi fick gåva samt bra priser på deras produkter, jag köpte bars.

Sen presenterade Skoda sittsatsande på Skoda Cycling Team. Hur man ansöker och vad man får om man söker till just detta team inför Vätterrundan. Tufft som tusan, men coolt att även den motionär kan få känna sig som en elit några månader. Jag ska söka i nästa omgång…oh yes!

Som avslut så blev det föreläsning med proffset him selfe; Glenn Magnusson, proffcyklisten. Så roligt att få höra hans resa, dock i kortare format men också tips och trix. Grymt bra!

Denna kväll var välbehövd och så trevligt. Mysigt att umgås med fina tjejer och prata cykel och pedaltänk med andra likasinnade.

TACK Bilcentrum för inbjudan!!

IMG_1400 IMG_1394 IMG_1401

kärlek, livet

Älskade älskade Nellie

17 maj, 2017

Nu får det vara nog med hemska känslor och tråkigheter…

Vår älskade vovva, som ni läst mycket om under åren, min stadiga följeslagare, min bästa vän, min löparkompis, vår familjemedlem och älskling…lämna jorden i måndags…det är med stor sorg och hål i våra hjärtan denna underbara individ inte finns mes oss längre…Nellie blev sjuk, cancer….denna jävla sjukdom som tar människor och djur. Hon fick vara vår vän i 9,5 år. Är så tacksam över dessa åren. Det är tufft, tufft som fan…att komma hem till tomheten.

Älskar dig älskade bus vovva <3

IMG_1388

crossfit, cykel

Hej & hejdå helgen

14 maj, 2017

Trots oro för vår äskade hund som blivit sjuk och vårt altanbygge så har vi haft en bra helg. Jag har hunnit med crossfit efter jobbet i fredags, promenad dit och hem. Fördel att ha nära dit. Två wodar, första:Pullups och Löpning…och andra woden: Clean & Jerk.

Trött…ja!

IMG_1374

Hem och mysa.

Städa, handla och chilla. Det var lördagen det. Så skönt. Man behöver det också.

Imorse innan vi började ute så drog jag ut på min cykel. 48 km. Alltid något. Fick iallafall till det!

IMG_1382

IMG_1385