Veckans tema

Att stretcha eller inte?

31 mars 2016

Veckans tema den här veckan handlar om stretching, eller rättare sagt om man stretchar eller inte.

Jag stretchar ALDRIG. Verkligen aldrig. Jag borde stretcha just för att löpare ofta får förkortade muskler av de monotona rörelser man gör och jag känner att jag är otroligt stel i ben och höfter och baksidan av låren känns ”kortare”. Jag får väldigt lätt sendrag/kramp i fötterna och vaderna också, säkert något som kunde förebyggas med stretch. Men det finns ingen forskning som säger att stretch är ett måste och det känns helt enkelt inte nödvändigt för mig. Sen så är jag lite för bekväm, när jag är färdig med ett pass så är jag FÄRDIG. Då vill jag inte lägga en massa tid på ytterligare moment, att duscha och äta räcker gott och väl.

När jag tränade samba och capoeira stretchade vi jättemycket för att bli viga och smidiga och jag märker vilket kylskåp jag blivit sen dess. Då kunde jag böja mig och sätta händerna i marken. Nu? Not so much…

image
På den tiden när jag var vig och smidig. Bilden är tagen innan en show i Malmö våren 2008.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mari 1 april 2016 at 20.15

    Det är lurigt det där. Jag stretchar inte heller. Typ aldrig. Men när jag lägger in perioder då jag är mer duktig med stretchingen är det SÅ skönt. Tror nog jag behöver det ändå :) men får aldrig till det..

    • Reply siljesvard 3 april 2016 at 10.52

      Ja jag borde ju stretcha men har ingen rutin på det och tycker det är tråkigt. ☺️ När jag har sprungit är jag klar liksom. ☺️

    Leave a Reply