Kost, Mat, Recept

Linscurry med pumpa, kokos & lime

31 oktober 2017

250 g torkade svarta linser
400 g butternutpumpa
5 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1-2 röda chilifrukter
2 tomater
Spiskummin
Gurkmeja
Malen kanel
Paprikapulver
Malen koriander
1 förp kokosmjölk (400 ml)
1 msk tahini
1 msk honung el ag
avesirap
1 msk färskpressad limejuice
3 msk japansk soja
Olivolja
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Koka linserna enligt förpackningen, häll av, låt rinna av och ställ åt sidan.

Skala och skär pumpan i cm-stora tärningar. Lägg i en ugnsform och blanda med olja och salt. Ställ i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Skala, dela och finhacka schalottenlöken. Skala vitlöken och krossa till en paste med 1 tsk salt.

Dela, kärna ur och finhacka paprika och chili. Hacka tomaterna. Fräs löken i olja på medelvärme tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, paprika, chili, tomat och kryddorna. Fräs ytterligare några minuter på låg värme.

Rör u linserna, pumpan, kokosmjölk, tahini och honung. Låt sjuda i ca 5 min. Rör då och då, späd ev med vatten.

Tillsätt limejuice och soja. Låt sjuda ytterligare någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris, yoghurtsås (yoghurt, honung, olja, salt), färsk koriander, gurka och picklad rödlök.

IMG_6162

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linscurry Med Pumpa – RHUTHUN 18 oktober 2018 at 20.28

    […] Linscurry med pumpa, kokos & lime – Siljesvärd – Wine & Workoutrunninglife.se/siljesvar… […]

  • Leave a Reply