Wakeboard

När rädslan tar över

2 juni, 2016

Ni som följer bloggen vet om att jag älskar att åka wakeboard men denna säsongen har börjat rätt tungt. Först var det klabb med knät som gjort mig rädd för att åka. Jag vill inte gärna skada mig igen. För även om jag ÄLSKAR att åka så vill jag helst inte ha ont i knät resten av livet. När de negativa tankarna kom så kom rädslan också. Jag har varit lite rädd, spänd och nervös. Vågar inte ens försöka göra nya trick för att jag är rädd. Så himla dumt! Jag vet dessutom att rädsla är en vanlig orsak till skador. Så just nu jobbar jag med lite mental träning. Kan ju erkänna att min självkänsla låg på botten när jag åkte med grymma människor som åkte för fjärde gången och som var modigare och grymmare än mig. Då tänkte jag att jag kanske bara borde sluta och kände mig rätt patetisk. Självkänsla är det sämsta som finns när den inte är som den borde.

De senaste veckorna har jag ätit stora mängder kakor och tyckt synd om mig själv, eller nä, jag har nog sparkat på mig själv medan jag legat ner. Jag är inte alltid så snäll mot mig själv och det är nog ingen som behandlat mig så illa som jag själv gjort. Jobbar på att förändra detta och för det mesta mår jag bra men det har hänt en del grejer de senaste månaderna som dragit ner mig på botten. Men nu ska jag upp till toppen igen. Har lovat mig själv att försöka göra en 360 på boxen på söndag när jag ska få åka wakeboard igen. På kvällarna säger jag snälla saker till mig själv och sakta bygger jag upp min självkänsla inifrån. Livet är till för att njutas och nu ska jag bara övertala mig själv mentalt för att det är så. Jag vill inte ligga på min dödsbädd och tänka på allt jag hade kunnat göra och uppleva om jag bara inte lät min rädsla styra mig. Jag vill leva mitt liv fullt ut och jag vill vara modig och våga, skit samma om jag är mindre bra på något så länge det får mig att må bra, så länge det är kul!

Livet med barn, Utflykt

Avtryck

31 maj, 2016

I söndags åkte vi ner till sjöarna och tog årets första dopp!! Det var riktigt behagligt i vattnet. Älskar att höra barnens förtjusta skrik när de doppar sig för första gången. 


Lilla L packade strandväskan, hon berättade om handdukar och badbyxor. Sen säger hon: ”mamma, jag packade ner soppåsar också om där skulle ligga skräp så kan vi städa upp det”. Hon måste ha påverkats av våra promenader när vi plockat upp skräp och när vi berättat om hur alla djur kan fara av skräp. Ovan på det hade hon packat ner en flaska vatten och några äpplen. Hon är som en liten mini-me!! Tänk så mycket vi påverkar våra barn utan att tänka på det. Tänk att hon är så liten och redan har så mycket omtanke i sig. 

Jogga, Running life, Tävling

The color run

28 maj, 2016

Innan idag var det dags för The color run i Lund. Mina vänner hämtade upp mig strax efter 11 och så styrde vi kosan mot Lund. Det var lång kö för att hämta ut tröjor och startnummer men vi hade turen att en i vårt gäng kom lite tidigare och stod i kön för oss alla!! Så himla gulligt gjort! 

Det var riktigt bra stämning vid uppvärmningen och bra musik. För min del som annars bara joggar tidigt på morgonen eller sent på kvällen var det för varmt. Skulle knyta skon och fick känningar i mitt onda knä men det blev aldrig mer än så som tur var. 

Jag fick stanna och gå två gånger. Värmen i kombination med babypuder i hela käften blev för bra för att vara sant. Men mina kompisar väntade in mig och även om de inte hade behövt göra det så är jag glad att de gjorde det för det var kul att få dela upplevelsen med någon. Så fint folk jag har omkring mig!! 

Det var riktigt kul och medalj fick man!! Vi hade folk runt om banan som hejade på oss också. Kan verkligen tänka mig att göra detta igen!! Fast helst med lite mer löpträning innan. Kul hade jag i alla fall!!

Härligheter, Livet på landet, Lustiga huset, Recept, Tips, Trädgård

Sommar

25 maj, 2016

Nu njuter jag, det är dagar som dessa som jag är lite extra tacksam för att jag bor där jag bor. När man kan öppna dörren och gå rakt ut i den vackra naturen. 

Härliga kvällar när man kan sitta ute och äta middag. När man kan ha T-shirt hela kvällen, barnen kan cykla en sväng och livet känns enkelt. 

På väg hem från min joggingrunda stannade jag i skogen och plockade granskott. I flera år har jag tänkt göra granskottssirap men det har aldrig blivit av. Man tar en burk, fyller till hälften med granskott och hälften socker. Jag valde eko råsocker. Sen ska man ställa burkarna ljust och skaka dem en gång om dagen. Ska tydligen vara bra mot förkyldning. 


Enda minuset är att jag numera är prickig för det är inte bara jag som njuter av värmen, det gör även myggorna. 

Running life, Trädgård

Trädgården får nya kläder

19 maj, 2016

Alltså jag har världens bästa pappa!! När han passar barnen passar han på att fixa i trädgården samtidigt. Vi har beställt kantstål som vi tänkte rama in odlingsdelen med. Vi tänkte även ha det runt huset, ca 30 cm ut och sen fylla utrymmet mellan kantstålet och huset med lite större sten. Det är så snyggt!! Det kommer bli så snyggt!! Älskar att vara ute i trädgården nuförtiden. Där är så fint och rofyllt samtidigt som där hela tiden finns något att pilla med. Love it!!

Livet med barn

Småbarn

17 maj, 2016

Nu ska jag berätta en hemlis för er, men ni måste lova att inte säga ett ord till lilla L! I söndags fick lilla L för sig att hon skulle ha napp. Jag tror hon skrek som en galning i 30 minuter för att jag kastade alla hennes nappar för tre år sen. Hon var hysterisk!! Tillsist lugnade hon ner dig och somnade, mest av utmattning. Igår när jag kom hem så sken hon som en sol. ”Titta vad jag har” sa hon stolt och höll upp en napp. Trodde först att hon lyckats övertala sin morfar om att få en napp men det hade hon inte. Hon hade hittat den i kapprummet på förskolan bakom en massa skor, sen hade hon smugglat hem den utan att mormor och morfar sett det. Väl hemma tvättade hon av nappen och efter tänderna var borstade så åkte den in och hon var så nöjd!!


Men jag fick inte berätta det för nån. Det var liksom hennes grej, precis som de blommiga hårbanden hon har på sig när det bara är hon och jag hemma. Tokiga lilla unge! 

Härligheter, Min stil

Partyskor

16 maj, 2016

Tänkte börja denna måndag på bästa sätt, nämligen att tipsa er om världens bästa partyskor!! Älskar mina glittriga, låga, snörskor från Anniel. De passar till allt, man kan dansa en hela natt i dem och man känner sig så himla fin med glittriga fossingar. 

Böcker, Running life, Tips, Träning, Veckans tema

Tränings litteratur

15 maj, 2016

Denna veckans tema handlar om böcker och litteratur som vi gillar och som är kopplat till träning. Först ut är Rachel Brathens Yoga Girl. Den handlar kanske inte så mycket om träning utan mer om inre balans. För mig är den inre balansen A och O när det kommer till träning och de är lite beroende av varandra också. Det var i alla fall denna boken som fick mig att börja meditera igen. Sen har vi Kalle, jag älskar Kalle och hans syn på träning. Har inte läst hela boken än men den går ut på att träna det man gillar och det som gör ens kropp glad. Ni har väl inte missat Gympaläraren på SVT?!

Martina Haags bok Heja heja är också en favorit, så mycket igenkänning!! 

Nyligen lyssnade jag på Hälsa på recept av Anders Hansen och Carl Johan Sundberg. Den boken rekommenderar jag alla att läsa. Vet ni att barn som tränar mer har högre betyg?! Och att man kan byta ut antidepressiva mediciner mot träning om man gör det i tidigt stadie?! Den här boken har påverkat mitt sätt att arbeta med ungdomarna på skolan. Jag tänker mer på människan som en helhet nu och ser inte enbart de sociala bitarna längre. Träning är en stor bit för att man ska vara välmående men det betyder inte att vi måste träna på samma sätt. 

Jag har tidigare tipsat om Carol Dwecks bok Mindsets och jag tycker den passar bra in även för träning. Det handlar om din inställning till dina prestationer och hur du kan prestera ännu mera. Mindsets är viktigt när det kommer till mental träning. Riktigt spännande!

Har ni någon bra bok att tipsa om?!

Härligheter, Utflykt

Bästa dagen

14 maj, 2016

Vaknade upp och var plötsligt ett år äldre. Började morgonen med en promenad ner till sjöarna. Göken hälsade mig välkommen och sjön glittrade vackrare än en diamant. Älskar att få vara ensam en stund med naturen. Väl hemma blev det frukost och sen bar det av mot Malmö. En sväng till Emporia för lite shopping och lunch med bästa familjen. 


Efter mycket letande hittade jag ett par perfekta solglasögon från Ray Ban. Först provade jag dem mest på skämt men jag kände mig så hemma i dem så de fick behållas. Lustigt hur det blir ibland. Efter Emporia fick jag åkt några vändor wakeboard. Lärde mig lite ny teknik och fick till ett helt ok åk. Det är liksom lycka för själen att få åka lite, även när man gör knäppa fel som slutar med en faceplant. 


Kvällen avslutades med härligt sällskap och Billy Elliot på Malmö Opera. Helt magisk föreställning!! Älskar storyn och de hade gjort den så bra, scenen, orkestern, dansen.. Helt underbar!! Nu ligger jag nerbäddad i soffan framför Eurovision. Bästa dagen på länge!! 

Running life

Ond hals

12 maj, 2016

Varför händer det alltid? Varför får jag alltid ont i halsen? Jag har liksom inte tid med det, jag ska fylla år och åka wakeboard. Inte vara hemma och tycka synd om mig.