Wakeboard

När rädslan tar över

2 juni, 2016

Ni som följer bloggen vet om att jag älskar att åka wakeboard men denna säsongen har börjat rätt tungt. Först var det klabb med knät som gjort mig rädd för att åka. Jag vill inte gärna skada mig igen. För även om jag ÄLSKAR att åka så vill jag helst inte ha ont i knät resten av livet. När de negativa tankarna kom så kom rädslan också. Jag har varit lite rädd, spänd och nervös. Vågar inte ens försöka göra nya trick för att jag är rädd. Så himla dumt! Jag vet dessutom att rädsla är en vanlig orsak till skador. Så just nu jobbar jag med lite mental träning. Kan ju erkänna att min självkänsla låg på botten när jag åkte med grymma människor som åkte för fjärde gången och som var modigare och grymmare än mig. Då tänkte jag att jag kanske bara borde sluta och kände mig rätt patetisk. Självkänsla är det sämsta som finns när den inte är som den borde.

De senaste veckorna har jag ätit stora mängder kakor och tyckt synd om mig själv, eller nä, jag har nog sparkat på mig själv medan jag legat ner. Jag är inte alltid så snäll mot mig själv och det är nog ingen som behandlat mig så illa som jag själv gjort. Jobbar på att förändra detta och för det mesta mår jag bra men det har hänt en del grejer de senaste månaderna som dragit ner mig på botten. Men nu ska jag upp till toppen igen. Har lovat mig själv att försöka göra en 360 på boxen på söndag när jag ska få åka wakeboard igen. På kvällarna säger jag snälla saker till mig själv och sakta bygger jag upp min självkänsla inifrån. Livet är till för att njutas och nu ska jag bara övertala mig själv mentalt för att det är så. Jag vill inte ligga på min dödsbädd och tänka på allt jag hade kunnat göra och uppleva om jag bara inte lät min rädsla styra mig. Jag vill leva mitt liv fullt ut och jag vill vara modig och våga, skit samma om jag är mindre bra på något så länge det får mig att må bra, så länge det är kul!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply