Veckans tema-Vilken löpartyp/träningtyp är jag?

25 februari, 2016
image

I flera dagar har jag gått och funderat på hur jag skulle vilja definiera mig som löpare. Jag är ju inte och har aldrig varit heller den typen som tränar stenhårt jämt för att kunna vinna på tävlingar. Ett PB då och då peppar lite extra men jag har aldrig som mål att komma bland de bästa.

Jag är bra på att se till att träningen faktiskt blir av samtidigt som jag är rätt så flexibel. Ok, det funkade visst inte att springa idag, då tar jag det imorrn. Och det blir gjort.

Under alla år som jag har tränat har jag dessutom lärt mig att lyssna på kroppen och jag märker direkt när nåt inte är som det ska. Jag kan också koppla bort den lilla djävulen på axeln som envist försöker få mig att tro att det är dags att sluta när jag i själva verket har så mkt mer att ge. Träningsvärk och andfåddhet går att springa med. Samma sak vid styrketräning. Det kan vara tungt på sluttampen men jag ger mig inte förrän passet är helt klart.

Stress är något vi alla lever med och upplever dagligen så därför är det viktigt för mig att inte känna stress under träning. För mig är träning avkoppling och även om det är tungt mellan varven så utsätts kroppen för en helt annan typ av stress. Den utmanas att bli starkare, smidigare och snabbare. Om jag känner nån dag att jag har väldigt ont om tid eller behöver vila lite extra så;

  1. Avbokar jag träningen och planerar om
  2. Tar jag en kortare och lättare springrunda
  3. Tar jag en promenad

Varje år gör jag flera försök med att skriva ner min träning i kalendern för att hålla lite koll på distanser. Det fallerar varenda gång så nån kalenderbitare är jag knappast. Planerar inför pass gör jag mentalt. Jag utgår från veckans arbetsschema, kollar vilka styrkepass jag vill gå på under veckan och planerar sen in löpningen.

Så, vilken löpartyp är jag då egentligen? Tja, kanske Den avslappnade löparen med disciplin. Jag brukar oftast tänka på mig själv som löparen som bara fortsätter sakta framåt. Relentlessly moving forward..

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply