Veckans tema-Att stretcha eller inte stretcha

30 mars, 2016
image

En sak är säker, ju äldre man blir desto stelare blir man. Därför älskar jag stretch. Jag är drillad från starten av min träningskarriär att alltid stretcha efter passet. Jag har tränat och varit ledare på Friskis och Svettis i många år och där stretchar man, punkt slut. För mig är det en skön avslutning på ett pass där kroppen får varva ner, sträcka på sig och komma till ro. På de bästa jympapassen släcktes det även ner och till skön musik fick vi ligga på golvet och bara andas ett par minuter. Så skönt. Sen var man liksom redo för vardagen igen.

Jag stretchar även efter mina löppass, oftast på uteplatsen innan jag går in men nu har jag också köpt mig en foamroll som jag använder för att mjuka upp stela ben och rumpmuskler med. Det är lite det jag försöker illustrera med bloggbilden :)

Under min period som yogaledare på Friskis så var jag faktiskt som mjukast och smidigast i kroppen. Något jag faktiskt saknar men latheten har tagit överhanden och det blir inte så mycket yoga nuförtiden. Oftast brukar jag sträcka ut rygg och axlar med barnets position men det är allt.

Jag stretchar och jag mår bra av det och kommer att fortsätta med det.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mari 30 mars, 2016 at 22:13

  Jag älskar att stretcha. Eller rättare sagt, jag älskar när man märker skillnad efter ett par veckor. Det är SÅ bra. Fortsätt så =)

  • Reply susanne 31 mars, 2016 at 21:56

   Hehe, jag slutar aldrig stretcha 😉

   • Reply Mari 2 april, 2016 at 08:37

    Jag borde börja och aldrig sluta jag heller :)

  Leave a Reply