Did you give the world a little love today?

3 december, 2016
image

Vi lever i en värld som för varje dag verkar te sig lite kallare. Krig, konflikter, mord, våld, rasism, fascism, fattigdom, svält, naturkatastrofer, klimathot och orättvisor. För mig kan allt detta bli väldigt överväldigande ibland och jag känner sorg och stor oro inför framtiden. Nästan lite ångest även ibland. Jag har ingen lösning på all världens problem, men jag känner att jag vill göra något för att göra situationen bättre. Jag kan heller inte rädda hela världen men det finns ju alltid något man kan göra. I dagens inlägg vill jag dela med mig om vad jag brinner för och hur jag delar kampen om en bättre värld.

När Adele var ca 6 månader beslutade jag mig på stående fot för att åta mig ett fadderbarn via Plan Sverige. Valet föll på Haiti eftersom jag visste att landet fortfarande hade det svårt efter den stora jordbävningen 2010 och jag bad specifikt om att få ett barn i ungefär samma ålder som Adele. Orsaken var att jag tänkte mig en faddersyster/bror åt henne, någon på andra sidan jorden som vi faktiskt kunde hjälpa, som Adele kunde växa upp tillsammans med. Nån vecka senare kom ett brev med bilder och information om vårt fadderbarn med familj. Jag ger 200:- i månaden och dessa går till att förbättra livsvillkoren för både vårt fadderbarn och andra barn i området där hon bor. Jag gör det för att jag vill ge ett barn som inte har det lika bra ställt som vi en chans till en bra liv och framtid och jag hoppas på att kunna prata med Adele när hon blir större om situationen för andra barn i utsatta delar av världen. Vi kan brevväxla med fadderbarnet och vi har fått teckningar och korta brev på franska (översatta till engelska).

För en vecka sedan beslutade jag mig även för att bli Marinfadder i WWF. Det är något som jag länge gått och funderat på men dragit mig lite för eftersom vi redan har ett fadderskap. Men ju mer jag har läst om djurens och havens situation i dagsläget desto mer kände jag att vill bidra till att rädda djuren och framförallt de döende korallreven. Jag är uppriktigt orolig över läget i världen idag och jag hoppas verkligen vi kan vända skutan. Jag lämnar ett litet stöd och håller mig uppdaterad. Samtidigt försöker jag göra medvetna miljöval när jag köper tvättmedel, tvål och annat till hemmet som hälls ut i golvbrunnar, avlopp och vask och ut i våra hav. När det gäller djur så har vi även adopterat två katter från olika katthem som nu levt med oss i snart 10 respektive 4 år.

Det finns så mycket mer man önskar att man kunde göra för världen och visst, med små steg och små ändringar i vardagslivet så kan man göra något och jag tänker fortsätta bidra med det jag kan. Jag läser och studerar, försöker sätta mig in i forskning och engagerar mig. Ett steg i taget.

Hur tänkerr du kring detta? Är du också fadder eller stöder någon organisation. Vilken isf och varför? Dela gärna med dig :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Linnea 4 december, 2016 at 00:03

    Vi har gett pengar till green peace och Amnesty i typ 11-12 år nu. Kanske ska fundera på något nytt att stödja? Eller fortsätta…?

    • Reply susanne 4 december, 2016 at 08:20

      ja Amnesty har jag också funderat på! Kanske blir jag medlem 😉 Jag brukar också ge sporadiska bidrag till UNHCR vid speciella tillfällen när nöden är som störst.

    Leave a Reply