December

29 december, 2016
image

December försvann snabbt! Själv har jag legat lite lågt, firat födelsedag, lucia och jul. Besökt Skansens julmarknad med dottern och ätit julbord på Ålandsbåten. Jag känner mig mera avstressad och har tom haft lite extra inspiration över till att göra julen lite extra speciell. Vi har nämligen julgran hemma för första gången på flera år. Vi har ju katter som gärna klättrar i granen och när Adèle föddes orkade jag inte ens bry mig om gran. Orka passa en 1-2 åring från att inte välta granen. Men så i år kom lusten och inspirationen tillbaka och en dag efter jobbet gick jag och köpte en jättefin gran som jag själv bar hem. Julgransljus och pynt rotades fram och nu står den här så fin. Katterna har låtit den vara ifred…för det mesta och Adèle var bara intresserad av klapparna under granen.

Det har inte blivit så mycket löpning. Dels för att jag nu helst springer korta sträckor, ibland intervaller och veckan före jul fick jag nån sorts sträckning i höger höft som gjorde att jag knappt kunde gå eller stå ordentligt. Sen kom förkylningen. Nåja, jag tar det med ro. Jag har promenerat en del, men också njutit av julmat, julgodis och vila. Visst, konditionen har blivit sämre men det kan jag alltid jobba med sen. Nu är tid att bara ha det bra och vill jag springa 15 km så gör jag det eller så blir det 5. Det viktigaste är att jag tar mig ut.

Jag har också varit på bio! Sett 101 åringen som smet från notan och The Passengers. Det är oftast i juletid som jag har tid att släpa mig iväg på bio och jag tycker det är skön avkoppling. Jag fick en biocheck i födelsedagspresent som kom väl till pass och film är ju faktiskt bäst på bio!

Nu sitter jag i min fåtölj med en filt om benen och en kurrande katt i knät. Omgiven av tystnad och det varma ljuset från ljusstakar och julgransljus så infinner sig en slags ro. Det är så skönt att bara sitta och inte göra nånting. Om två dar är det nyårsafton och slutet på 2016. Det har varit ett tufft år på många sätt och vis men också fyllt med några ljusglimtar. Några av dessa ska jag försöka sammanfatta i mitt nästa inlägg i ett försök att avsluta året med hopp om att ett nytt bättre år väntar bakom knuten.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Helena 30 december, 2016 at 08:28

    Krya på höften och Gott Nytt år!

    • Reply susanne 30 december, 2016 at 08:39

      Tack! Och gott nytt år till dig också! 🎉

    Leave a Reply