Det var det här med hunger

1 april, 2017
image

Det har varit mycket att stå i sista tiden både på jobbet och hemma. Träningen går framåt och jag känner att kroppen blir starkare dag för dag. Häromdagen körde jag en tempoträning runda på 4 km och kom upp i 6,15/ km. Det var länge sen jag var där och jag fick verkligen slita för den tiden men det gick. Det är fortfarande en bit kvar till Ultravasans 45 km och jag känner växelvis ångest och förtvivlan men jag gör mitt bästa.

Med träningen kommer också hungern och jag måste äta mat på bestämda tider för att hålla mig alert, pigg och fokuserad. Frukost, lunch och middag. Lagad mat såklart. Jag skäms inte för att lassa på är jag sugen på godis så äter jag, annars inte. Jag ersätter inte en måltid med godis. Never.

Nu i veckan var jag på tjänsteresa och hela min matklocka hamnade ur led. Flög till Köpenhamn och köpte mig en bagel med lax och en smoothie att ta med innan jag kastade mig i en taxi. Åt sen lunch och sen var det ingen mat förrän vi kom till flygplatsen igen på kvällen. Där köpte jag en stor baguette med tonfiskröra som smakade himmelskt. Jag hade kunnat äta en hel häst.

Rungry är ett faktum. Som löpare måste jag tanka energi regelbundet varje dag, om inte så krashar jag totalt.

Hur funkar det för dig?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Camilla 1 april, 2017 at 20:36

  Finns inget som gör en så hungrig som löpning! Men det kostar ju lite energi att träna det också :-)

  • Reply susanne 1 april, 2017 at 20:47

   Exakt! Jag fattar inte och blir inte klok på människor som slarvar med frukost, åter en macka till lunch o sen proppar sig full med godis och läsk och sen ska träna på det :) Då föredrar jag att vara en dryg löpare som tjatar om mat på bestämda tider.

 • Reply Trail & Inspiration 1 april, 2017 at 22:48

  Samma här. Nu när träningen legat nere ett tag, har jag inte alls haft samma hungorkänslor. Men de kommer nu igen….! 😀

  • Reply susanne 2 april, 2017 at 09:40

   Visst är det skönt att kunna reglera hungerkänslor med träning? :) Dagen efter ett ordentligt träningspass så laddar jag alltid lite extra eftersom hungern kommer som ett brev på posten :)

  Leave a Reply